kurczak z pesto

Gotowanie jest proste, a wynik jest jak w restauracji! Bardzo smaczne! Gotuj! Uwielbiam klopsiki! A wszystko dlatego, że prawie wszystko, czego dusza zapragnie, można włożyć do bułki do mięsa. I pyszne, a gotowanie jest proste!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 21 g
tłuszcze 26 % 12 g
węglowodany 28 % 13 g
221 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Filet z kurczaka umyć i osuszyć z piersi i pokroić w cienką warstwę. Sól i pieprz do smaku.
2. Posmaruj mięso pesto, rozłóż mozzarellę na wierzchu i Zwiń wszystko w ciasną bułkę. Przypnij lub zawiąż, aby rolka się nie rozpadła.
3. Rozbij jajko do miski i wstrząśnij. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce i wymieszaj z bułką tartą.
4. Zanurz bułkę w jajku. Następnie panieruj w bułce tartej. Umieść w naczyniu piekarnika i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
podawaj na gorąco.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Sos Pesto - 565   kcal/100g

Podobne przepisy