Kurczak z pesto
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć i osuszyć z piersi i pokroić w cienką warstwę. Sól i pieprz do smaku.
2. Posmaruj mięso pesto, rozłóż mozzarellę na wierzchu i Zwiń wszystko w ciasną bułkę. Przypnij lub zawiąż, aby rolka się nie rozpadła.
3. Rozbij jajko do miski i wstrząśnij. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce i wymieszaj z bułką tartą.
4. Zanurz bułkę w jajku. Następnie panieruj w bułce tartej. Umieść w naczyniu piekarnika i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
podawaj na gorąco.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Sos Pesto - 565 kcal/100g