skład / składniki
metoda gotowania
jabłka myjemy i wycinamy z nich rdzeń, przecinając na pół, a następnie kroimy w cienkie, ale stabilne plasterki.
wlej wodę do miski, dodaj sok z połowy cytryny. Przenosimy jabłka do wody, aby nie stały się ciemne, zachowując Biel. Umieść miskę na trzy minuty w kuchence mikrofalowej. W tym czasie jabłka staną się miękkie.
osobno wymieszaj gęsty dżem z dwiema łyżkami wody, a także włóż do kuchenki mikrofalowej na pół minuty, wymieszaj.
rozwałkuj i pokrój ciasto francuskie w paski.& nbsp;każdy posmaruj dżemem, ułóż plasterki jabłek na wierzchu, układając je na połowie paska.& nbsp; owinąć pasek ciasta wolnym dnem na górze z jabłkami.& nbsp;każdy pasek z nadzieniem jabłkowym jest starannie złożony w formie róży.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i piecz bułki przez około 40 minut. Wyjmij gotowe bułki i posyp cukrem pudrem cynamonowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g