bułeczki z ciasta francuskiego bez drożdży

rumiane bułeczki bez drożdży świetnie nadają się do herbaty! Na herbatę-w sam raz.
miLiSaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 65 % 20 g
172 kcal
IG: 11 / 63 / 26

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

jabłka myjemy i wycinamy z nich rdzeń, przecinając na pół, a następnie kroimy w cienkie, ale stabilne plasterki.
wlej wodę do miski, dodaj sok z połowy cytryny. Przenosimy jabłka do wody, aby nie stały się ciemne, zachowując Biel. Umieść miskę na trzy minuty w kuchence mikrofalowej. W tym czasie jabłka staną się miękkie.
osobno wymieszaj gęsty dżem z dwiema łyżkami wody, a także włóż do kuchenki mikrofalowej na pół minuty, wymieszaj.

rozwałkuj i pokrój ciasto francuskie w paski.& nbsp;każdy posmaruj dżemem, ułóż plasterki jabłek na wierzchu, układając je na połowie paska.& nbsp; owinąć pasek ciasta wolnym dnem na górze z jabłkami.& nbsp;każdy pasek z nadzieniem jabłkowym jest starannie złożony w formie róży.

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni i piecz bułki przez około 40 minut. Wyjmij gotowe bułki i posyp cukrem pudrem cynamonowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy