skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy gotowego ciasta francuskiego. Możesz wziąć dowolne, drożdżowe lub nie. Chociaż ciasta drożdżowe są smaczniejsze. Wyjmij ciasto z lodówki tuż przed gotowaniem. Więc lepiej się rozwinie. I tak, ciasto może być kupowane lub domowej roboty.
Krok 2:
Suluguni lub dowolny inny wybrany ser kroimy na talerze. Tutaj odpowiedni jest absolutnie każdy ser, który jest w lodówce, nawet ser śmietankowy lub przyjaźń.
Krok 3:
Szynka jest również cięta na talerze, aby pasowała do przyszłego ciasta. Potrzebujemy tego kawałka w całości, aby zmieścił się w paszteciku. Wybierz kształt cięcia według własnego gustu, możesz przynajmniej pokroić w koła)) Zamiast szynki możesz wziąć gotowaną lub inną kiełbasę, kiełbaski, kiełbaski (obrane ze skóry i folii).
Krok 4:
Rozwałkuj gotowe ciasto francuskie w prostokąt. Dla mnie gotowe ciasto jest darem niebios! Zawsze mam go w magazynie w zamrażarce na szybkie przepisy. Ale oczywiście do tego przepisu możesz zrobić ciasto samodzielnie,co czasami robię! Ale przecież goście są już na wyciągnięcie ręki;-)
Krok 5:
Wytnij duży prostokąt na małe według liczby porcji.
Krok 6:
Rozłóż ser z jednej strony, a szynkę na wierzchu
Krok 7:
Złóż prostokąt ciasta na pół i uszczypnij krawędzie-to są słodkie ciasta!
Krok 8:
Z drugą warstwą ciasta robimy to samo!
Krok 9:
Gotowe ciasta układamy na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i natłuszczonym olejem roślinnym. Podczas pieczenia powiększają się-więc nie musisz ciasno układać, pamiętaj o tym!
Krok 10:
Ubij trochę jajko widelcem.
Krok 11:
I posmaruj ciasta ubitym jajkiem. To nada wypiekom połysk i jasność. Oczywiście możesz się bez tego obejść, ale ciasta nie będą tak piękne.
Krok 12:
Posyp sezamem na wierzchu i włóż do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni na 15-20 minut. Pieczemy do zarumienienia) Nie można posypać sezamem, jednak jest to nieistotne. Ale znowu-smakuje lepiej!
Krok 13:
Paszteciki z ciasta francuskiego z szynką i serem są gotowe!
Krok 14:
Goście od dawna cieszą się niesamowitym smakiem wypieków - nakarm ich wkrótce!
Krok 15:
I tak wyglądają w środku!
Krok 16:
Mmmmm... Cóż, bardzo smaczne! Nawiasem mówiąc, oprócz szynki i sera do ciast można dodać zioła, cebulę, miąższ pomidora i tak dalej.
przygotowanie zajęło 10 minut i 15 minut pieczenia - a kiedy wymieniliśmy kilka świeżych wiadomości, paszteciki były gotowe! Świetnie, prawda?
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal / 100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g