placki Francuskie z szynką i serem

goście na wyciągnięcie ręki? Jesteśmy gotowi spotkać się z nimi szybkimi i pysznymi ciastami! Ten przepis jest jednym z moich ulubionych-jest przygotowywany natychmiast z produktów, które są zawsze w lodówce, a oszałamiający smak świeżych wypieków jest bezpieczny na każdą okazję! Czego jeszcze potrzebujesz?
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 48 % 27 g
węglowodany 32 % 18 g
356 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy gotowego ciasta francuskiego. Możesz wziąć dowolne, drożdżowe lub nie. Chociaż ciasta drożdżowe są smaczniejsze. Wyjmij ciasto z lodówki tuż przed gotowaniem. Więc lepiej się rozwinie. I tak, ciasto może być kupowane lub domowej roboty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Suluguni lub dowolny inny wybrany ser kroimy na talerze. Tutaj odpowiedni jest absolutnie każdy ser, który jest w lodówce, nawet ser śmietankowy lub przyjaźń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Szynka jest również cięta na talerze, aby pasowała do przyszłego ciasta. Potrzebujemy tego kawałka w całości, aby zmieścił się w paszteciku. Wybierz kształt cięcia według własnego gustu, możesz przynajmniej pokroić w koła)) Zamiast szynki możesz wziąć gotowaną lub inną kiełbasę, kiełbaski, kiełbaski (obrane ze skóry i folii).

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkuj gotowe ciasto francuskie w prostokąt. Dla mnie gotowe ciasto jest darem niebios! Zawsze mam go w magazynie w zamrażarce na szybkie przepisy. Ale oczywiście do tego przepisu możesz zrobić ciasto samodzielnie,co czasami robię! Ale przecież goście są już na wyciągnięcie ręki;-)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wytnij duży prostokąt na małe według liczby porcji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ser z jednej strony, a szynkę na wierzchu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Złóż prostokąt ciasta na pół i uszczypnij krawędzie-to są słodkie ciasta!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z drugą warstwą ciasta robimy to samo!

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe ciasta układamy na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i natłuszczonym olejem roślinnym. Podczas pieczenia powiększają się-więc nie musisz ciasno układać, pamiętaj o tym!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ubij trochę jajko widelcem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    I posmaruj ciasta ubitym jajkiem. To nada wypiekom połysk i jasność. Oczywiście możesz się bez tego obejść, ale ciasta nie będą tak piękne.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp sezamem na wierzchu i włóż do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni na 15-20 minut. Pieczemy do zarumienienia) Nie można posypać sezamem, jednak jest to nieistotne. Ale znowu-smakuje lepiej!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Paszteciki z ciasta francuskiego z szynką i serem są gotowe!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Goście od dawna cieszą się niesamowitym smakiem wypieków - nakarm ich wkrótce!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I tak wyglądają w środku!

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Mmmmm... Cóż, bardzo smaczne! Nawiasem mówiąc, oprócz szynki i sera do ciast można dodać zioła, cebulę, miąższ pomidora i tak dalej.

przygotowanie zajęło 10 minut i 15 minut pieczenia - a kiedy wymieniliśmy kilka świeżych wiadomości, paszteciki były gotowe! Świetnie, prawda?

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal / 100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g

Podobne przepisy