ziemniaki są rustykalne jak McDonald ' s

apetyczny i bardzo smaczny-święto każdego dnia! Ziemniaki w stylu rustykalnym, jak w McDonald ' s, są bardzo proste w przygotowaniu, nawet w domu. Będzie doskonałym dodatkiem do mięsa, kurczaka, ryb. I jest dobra z każdym sosem!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 59 % 16 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ziemniaki w stylu wiejskim jak McDonald ' s? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Aby przygotować to danie, zaleca się wziąć owalne ziemniaki, aby pięknie wyglądały w plasterkach. Jeśli ziemniaki są młode, nie trzeba obierać Skórki, wystarczy umyć je szczotką. A zwykłe ziemniaki nadal lepiej czyścić i spłukiwać z zanieczyszczeń.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej i dodaj do niego olej roślinny. Do smaku dodaj sól i przyprawy. Jako przyprawę możesz wziąć mielony pieprz, chmiel-suneli, paprykę, suszone zioła... Wybierz według własnego gustu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki wzdłuż na 4-6 plasterków. Osusz wszystkie kliny ręcznikami papierowymi. Jest to konieczne, aby nadmiar wilgoci nie zakłócał pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkuj pokrojone ziemniaki w przygotowanym sosie olejowym. Upewnij się, że ziemniaki są równomiernie pokryte ze wszystkich stron.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do pieczenia weź odpowiednią blachę do pieczenia. Można go lekko nasmarować olejem roślinnym. Rozłóż ziemniaki na całej blasze do pieczenia, tak aby wszystkie kliny leżały oddzielnie od siebie. umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 do 40 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Podczas pieczenia plastry można odwrócić na drugą stronę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ziemniaki będą miały złoty kolor. Na Zewnątrz będzie apetyczna skórka, a wewnątrz delikatny miąższ. Wyjmij ziemniaki z piekarnika,przełóż na talerz i podawaj. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy