Rolada z kapustą

pyszna bułka z kiszoną kapustą nie pozostawi nikogo obojętnym). Wynik Moja mama bardzo lubi gotować kapustę na przyszłość. Jednocześnie w ogóle nie myśli o tym, kto to wszystko zje. Dlatego, aby produkt się nie zepsuł, gotuję bułkę z kapustą i inne różne ciasta i paszteciki.
Marianne KimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 40 % 17 g
węglowodany 49 % 21 g
253 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż około dwóch szklanek przesianej mąki do pojemnika i wlej tam olej roślinny i wodę. Wymieszaj masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugniataj ciasto, stopniowo dodając kolejną szklankę mąki. Przykryj gotowe ciasto serwetką i pozostaw na chwilę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zaczynamy przygotowywać nadzienie. Wyciśnij kiszoną kapustę z soku i gotuj na wolnym ogniu w oleju roślinnym, ciągle mieszając, na umiarkowanym ogniu. W razie potrzeby dodaj przyprawy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kapusta duszona do wymaganej gotowości przez około 40 minut. Następnie schłodzić duszoną kapustę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ciasto dzieli się na kawałki w zależności od pożądanych rozmiarów bułek z kapusty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Najbardziej lubię małe bułki, więc dzielę ciasto na około dziesięć kawałków. Rozwałkuj każdy kawałek w podłużną warstwę o grubości 3-5 mm, rozłóż nadzienie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I przekręć rurkę w poprzek warstwy, zaciskając krawędzie rolki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przed pieczeniem posmaruj bułki ubitym jajkiem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Czas pieczenia to około półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. I jest spożywany znacznie szybciej.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    A teraz w przekroju.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego.

dzisiaj powiem ci przepis na zrobienie bułki z kapusty.
na początek powinieneś zrobić ciasto.
włóż około dwóch szklanek przesianej mąki do pojemnika i wlej tam olej roślinny i wodę.
wymieszaj masę, a następnie zagniataj ciasto, stopniowo dodając kolejną szklankę mąki.
przykryj gotowe ciasto serwetką i pozostaw na chwilę.
wyciśnij kiszoną kapustę z soku i gotuj na wolnym ogniu w oleju roślinnym, ciągle mieszając, na umiarkowanym ogniu.
kapusta duszona do wymaganej gotowości przez około 40 minut.
następnie schłodzić duszoną kapustę.
gotowe ciasto dzielimy na kawałki w zależności od pożądanych rozmiarów bułek z kapusty. Najbardziej lubię małe bułki, więc dzielę ciasto na około dziesięć kawałków.
rozwałkuj każdy kawałek w podłużną warstwę, rozłóż nadzienia i przekręć rurkę, zaciskając krawędzie rolki.
przed pieczeniem posmaruj bułkę ubitym jajkiem.
czas pieczenia wynosi około półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni.
w razie potrzeby bułki z jarmużu można pokroić na kawałki, ale należy to zrobić, gdy są jeszcze gorące.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy