ptysie z ciasta francuskiego z mięsem Panama-mama

te pyszne mini placki pokochają każdy bez wyjątku! Spróbuj ugotować to pyszne i wcale nie złożone danie, nie pożałujesz!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 8 g
tłuszcze 50 % 20 g
węglowodany 30 % 12 g
267 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój wieprzowinę na małe kawałki, sól, pieprz, dodaj przyprawy, usmaż na SL. olej do miękkości 20 min. Pokrój grzyby w plastry i usmaż na osobnej patelni. Wymieszaj grzyby z mięsem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 10 sekund. i zdejmij z nich skórę. Usuń nasiona i pokrój w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Połącz mięso, grzyby, pomidory, paprykę, ser i wszystko delikatnie wymieszaj, sól i pieprz do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto rozmrozić i rozwałkować na posypanej mąką powierzchni tak, aby powstało 8 kółek Spodek do herbaty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż 4 rundy ciasta na posypanej mąką blasze do pieczenia, rozłóż nadzienie, posmaruj brzegi ubitym jajkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zamknij pozostałymi okręgami ciasta i dociśnij krawędzie widelcem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj pozostałym ubitym żółtkiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włożyć blachę do pieczenia z & quot; panamkami & quot; do nagrzanego piekarnika (180g) i piec 20 min.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy