skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój wieprzowinę na małe kawałki, sól, pieprz, dodaj przyprawy, usmaż na SL. olej do miękkości 20 min. Pokrój grzyby w plastry i usmaż na osobnej patelni. Wymieszaj grzyby z mięsem.
Krok 2:
Zanurz pomidory we wrzącej wodzie na 10 sekund. i zdejmij z nich skórę. Usuń nasiona i pokrój w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Zetrzyj ser na grubej tarce. Połącz mięso, grzyby, pomidory, paprykę, ser i wszystko delikatnie wymieszaj, sól i pieprz do smaku.
Krok 3:
Ciasto rozmrozić i rozwałkować na posypanej mąką powierzchni tak, aby powstało 8 kółek Spodek do herbaty.
Krok 4:
Ułóż 4 rundy ciasta na posypanej mąką blasze do pieczenia, rozłóż nadzienie, posmaruj brzegi ubitym jajkiem.
Krok 5:
Zamknij pozostałymi okręgami ciasta i dociśnij krawędzie widelcem.
Krok 6:
Posmaruj pozostałym ubitym żółtkiem.
Krok 7:
Włożyć blachę do pieczenia z & quot; panamkami & quot; do nagrzanego piekarnika (180g) i piec 20 min.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g