mięso w sosie z granatów
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty
Krok 2:
Sos z granatów przygotowała sama
Krok 3:
Mięso w przyprawach
Krok 4:
Polej mięso sosem i winem
Krok 5:
Blisko
Krok 6:
Następnego dnia bierzemy naczynie do pieczenia
Krok 7:
Wyłóż ją folią
Krok 8:
Włóż mięso do formy, natrzyj je solą
Krok 9:
Skrop olejem na wierzchu
Krok 10:
I posyp selerem
Krok 11:
Przykryj wierzch folią i włóż do piekarnika
Krok 12:
Blisko
Krok 13:
Ja i mięso )
nasycamy naszą wołowinę smakiem chmielowo-suneli, wcierając ją w mięso. Następnie włóż mięso do pojemnika i napełnij winem zmieszanym z sosem granatowym. Wkładamy pojemnik do lodówki. Mięso pozostaje marniejące w wynikowym soku przez jedną noc.
następnego dnia wyjmujemy mięso z lodówki i wcieramy w nie sól. Umieść soloną i nasączoną sokiem wołowinę w specjalnym naczyniu do pieczenia pokrytym folią. Przed włożeniem mięsa do piekarnika Dodaj do niego trochę wina wraz z sosem z granatów i posyp posiekaną szałwią, selerem, różowym pieprzem. Zakończ obrabiany przedmiot dwiema łyżkami oleju równomiernie wylanymi na powierzchnię wołowiny.
Zamknij formę czapką z tej samej folii i trzymaj w piekarniku przez 40 minut, ustawiając temperaturę na 180 ºC.
przepis na sos z granatów Narsharab .
następnego dnia wyjmujemy mięso z lodówki i wcieramy w nie sól. Umieść soloną i nasączoną sokiem wołowinę w specjalnym naczyniu do pieczenia pokrytym folią. Przed włożeniem mięsa do piekarnika Dodaj do niego trochę wina wraz z sosem z granatów i posyp posiekaną szałwią, selerem, różowym pieprzem. Zakończ obrabiany przedmiot dwiema łyżkami oleju równomiernie wylanymi na powierzchnię wołowiny.
Zamknij formę czapką z tej samej folii i trzymaj w piekarniku przez 40 minut, ustawiając temperaturę na 180 ºC.
przepis na sos z granatów Narsharab .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Szałwia - 315 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz różowy mielony - 21 kcal/100g