zapiekanka z wątróbki drobiowej Królewska
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przepuść wątrobę przez maszynę do mięsa. Dodaj semolinę, mleko, wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, smaż wszystko razem do miękkości.
Krok 3:
Nasmaruj formę olejem i posyp bułką tartą.
Krok 4:
Rozłóż 1. warstwę: 1/2 masy wątroby, sól, pieprz.
Krok 5:
Następnie cebula z marchewką.
Krok 6:
Następnie rozłóż pozostałą masę, sól, pieprz.
Krok 7:
Posyp tartym serem.
Krok 8:
Pieczemy w piekarniku przez około godzinę w temperaturze około 180 stopni na złoty kolor.
Krok 9:
Podawaj na gorąco z ulubionym dodatkiem, warzywami i ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g