zapiekanka z wątróbki drobiowej Królewska

jest bardzo zdrowy, smaczny i prosty! Zaskocz swoich bliskich i gości!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 29 % 8 g
węglowodany 36 % 10 g
149 kcal
IG: 50 / 40 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepuść wątrobę przez maszynę do mięsa. Dodaj semolinę, mleko, wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, smaż wszystko razem do miękkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj formę olejem i posyp bułką tartą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż 1. warstwę: 1/2 masy wątroby, sól, pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie cebula z marchewką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż pozostałą masę, sól, pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp tartym serem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieczemy w piekarniku przez około godzinę w temperaturze około 180 stopni na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj na gorąco z ulubionym dodatkiem, warzywami i ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal / 100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy