skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
W przypadku tego przepisu bardzo ważne jest, aby żadna kropla żółtka lub wici nie dostała się do białek - pianka nie będzie tak stabilna.
Krok 3:
Zacznij ubijać białka z małą prędkością.
Krok 4:
Kiedy pojawi się piana, możesz zwiększyć obroty.
Krok 5:
Gdy pianka stanie się mocna, dodaj cukier.
Krok 6:
Ubijaj teraz do ciasnych, stabilnych szczytów. Gotowe, gdy możesz bezpiecznie trzymać odwróconą miskę wiewiórek nad głową.
Krok 7:
Przesiej mąkę i dodaj masło.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj. Okazuje się gęste ciasto.
Krok 9:
Stopniowo dodawaj wodę do odrobiny ciasta.
Krok 10:
Tego.
Krok 11:
Narysuj koła na pergaminie. Optymalna średnica to 7-8 cm.
Krok 12:
W kręgach ułóż ciasto równą warstwą. Na każde okrążenie-około 1 łyżeczki.test.
Krok 13:
Tak.
Krok 14:
Przenieś na blachę do pieczenia i piecz przez 5 minut w 180 stopniach.
Krok 15:
Gotowe, gdy krawędzie lekko się zarumienią.
Krok 16:
Za pomocą szpatułki lub widelca wyjmujemy jedną wątrobę na raz, a resztę szybko wkładamy do otwartego gorącego piekarnika. Pracujemy szybko-ciasteczka szybko wysychają i pękają, a schludnie-są gorące.
Krok 17:
Na środku ciasteczek kładziemy przygotowane życzenie.
Krok 18:
Złóż na pół.
Krok 19:
I złóż go na pół w innym kierunku, opierając ciasteczka o krawędź szklanki.
Krok 20:
W ten sposób.
Krok 21:
Włóż gotowe ciasteczka do ostygnięcia w małych filiżankach - w ten sposób ciasteczka nie rozwiną się i będą takie same.
Krok 22:
Ciasteczka są gotowe. Co jest w środku?
Krok 23:
W przypadku kolorowych ciasteczek dodaj barwniki do ciasta.
Krok 24:
Dalej-według tego samego schematu. Rozłóż koła ciasta. Możesz użyć jednego pergaminu kilka razy. Kuchenka.
Krok 25:
Usuń z pergaminu.
Krok 26:
Złóż życzenie i złóż. Niech ostygnie.
Krok 27:
I niech będą najlepsze słowa na świecie!
Krok 28:
I niech wszystko będzie dobrze!
Krok 29:
Bądź szczęśliwy!
niech życzenia się spełnią!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g