skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zestaw produktów. Pamiętaj, aby użyć wszystkich przypraw! Mięso mielone - już z czosnkiem i cebulą.
Krok 2:
Wyrabiamy ciasto ze wskazanych składników. Woda powinna być ciepła. Przykryj go miską i wypełnij.
Krok 3:
Posiekaj warzywa, wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj przyprawy, sos sojowy wódki.
Krok 4:
Dodaj oliwę z oliwek.
Krok 5:
Wymieszaj. Próbujemy soli-posoliłem. Jeśli farsz okaże się stromy, dodaj kilka łyżek wody. Konsystencja mięsa mielonego powinna być grubsza niż na pierogi, aby można ją było posmarować łyżką, ale nie była zbyt rzadka.
Krok 6:
Ciasto dzielimy na cztery części, mięso mielone dzielimy również na wadze na cztery porcje.
Krok 7:
Rozwałkuj każdą część ciasta w okrąg, a następnie rozciągnij rękami, aby ciasto prześwitywało.
Krok 8:
Podziel okrąg mentalnie na cztery sektory i rozłóż jedną porcję mięsa mielonego na trzy czwarte.
Krok 9:
Wykonujemy cięcie, jak pokazano na zdjęciu.
Krok 10:
Zawiń raz.
Krok 11:
Owijamy dwa.
Krok 12:
I trzeci raz. Otrzymujemy taki trójkąt. Delikatnie ściśnij otwartą krawędź.
Krok 13:
Wygładzamy i powoli zwijamy wałkiem do grubości 0,5 cm, uważając, aby nie rozerwać.
Krok 14:
Posmaruj patelnię cienką warstwą oliwy z oliwek, dobrze podgrzej. Rozłóż jedno ciasto i szybko usmaż je na złoty kolor na dużym ogniu. Następnie odwróć i powtórz po drugiej stronie. Następnie robimy słabe światło, wlewamy trochę wody i natychmiast zamykamy pokrywkę. Gotuj na małym ogniu, aż woda wyparuje, trzy minuty.
Krok 15:
W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe trzy tortille. Natychmiast po ugotowaniu układamy je na naczyniu w stos i obficie smarujemy masłem.
Krok 16:
Podawaj chińskie tortille na gorąco z ziołami i sosem sojowym, przekrojone na pół. Pyszne-nie ma słów! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g