chińskie tortille z mięsem

przepis to tylko bomba! Jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich, przygotuj się! Jeśli masz niewielką ilość mięsa mielonego z gotowania kotletów-możesz zrobić z niego takie niesamowicie smaczne chińskie tortille. Tortille z mięsem są przygotowywane szybko i równie szybko spożywane. Polecam natychmiast zrobić podwójną porcję.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 47 % 23 g
węglowodany 39 % 19 g
305 kcal
IG: 37 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zestaw produktów. Pamiętaj, aby użyć wszystkich przypraw! Mięso mielone - już z czosnkiem i cebulą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyrabiamy ciasto ze wskazanych składników. Woda powinna być ciepła. Przykryj go miską i wypełnij.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj warzywa, wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj przyprawy, sos sojowy wódki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj oliwę z oliwek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj. Próbujemy soli-posoliłem. Jeśli farsz okaże się stromy, dodaj kilka łyżek wody. Konsystencja mięsa mielonego powinna być grubsza niż na pierogi, aby można ją było posmarować łyżką, ale nie była zbyt rzadka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto dzielimy na cztery części, mięso mielone dzielimy również na wadze na cztery porcje.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj każdą część ciasta w okrąg, a następnie rozciągnij rękami, aby ciasto prześwitywało.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podziel okrąg mentalnie na cztery sektory i rozłóż jedną porcję mięsa mielonego na trzy czwarte.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wykonujemy cięcie, jak pokazano na zdjęciu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zawiń raz.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Owijamy dwa.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I trzeci raz. Otrzymujemy taki trójkąt. Delikatnie ściśnij otwartą krawędź.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wygładzamy i powoli zwijamy wałkiem do grubości 0,5 cm, uważając, aby nie rozerwać.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posmaruj patelnię cienką warstwą oliwy z oliwek, dobrze podgrzej. Rozłóż jedno ciasto i szybko usmaż je na złoty kolor na dużym ogniu. Następnie odwróć i powtórz po drugiej stronie. Następnie robimy słabe światło, wlewamy trochę wody i natychmiast zamykamy pokrywkę. Gotuj na małym ogniu, aż woda wyparuje, trzy minuty.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe trzy tortille. Natychmiast po ugotowaniu układamy je na naczyniu w stos i obficie smarujemy masłem.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Podawaj chińskie tortille na gorąco z ziołami i sosem sojowym, przekrojone na pół. Pyszne-nie ma słów! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy