skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zacznijmy. Wybieramy w sklepie dowolny Jogurt pitny, który Ci się podoba, w moim przypadku jest to morela. Wlej jogurt do miski, dodaj jajka, miód i cukier i ubij mikserem, aż cukier się rozpuści.
Krok 2:
Płatki owsiane, !!!Nie szybkie gotowanie!!!. zmielić w blenderze. Dodaj do bitej mieszanki jogurtowej i wymieszaj łyżką.
Krok 3:
Następnie przesiać mąkę + proszek do pieczenia do naszej agresji.
Krok 4:
Dodaj wszystkie przyprawy i wymieszaj łyżką.
Krok 5:
Taka masa powinna nam się okazać. Konsystencja jest grubsza niż naleśniki.
Krok 6:
Wyłóż papier na blachę do pieczenia i rozłóż ciasteczka łyżką. Możesz wziąć mniejszy rozmiar niż ja) po prostu lubię takie ciasta). Piec przez 15 minut w 180 stopniach. Uwielbiam, żeby się zarumieniło, więc włączam wentylator + grill. Bon Appetit!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal / 100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g