żeberka wieprzowe w sosie sojowym z gruszkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki
Krok 2:
Wzięliśmy żeberka wieprzowe
Krok 3:
Sól-pieprz, dodaj kwas cytrynowy, liść laurowy, sos sojowy, gruszki, Wyślij do marynowania przez 4-6 godzin (możesz na jeden dzień)
Krok 4:
Smażyć na grillu przez około 40 min
Krok 5:
Gotowe
Krok 6:
Oczywiście pyszne do podania z grillowanymi warzywami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g