żeberka wieprzowe w sosie sojowym z gruszkami

próbowałem tej kombinacji Po raz pierwszy i zrobię więcej! Świetny przepis, który nadaje się zarówno do gotowania na grillu, jak i w piekarniku! Wzięliśmy żeberka, ale możesz wziąć każdą inną część wieprzowiny, która Ci się podoba. Połączenie mięsa, sosu sojowego i gruszek jest niesamowite!
CrazyLifeTvAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 46 % 13 g
węglowodany 29 % 8 g
165 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wzięliśmy żeberka wieprzowe

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól-pieprz, dodaj kwas cytrynowy, liść laurowy, sos sojowy, gruszki, Wyślij do marynowania przez 4-6 godzin (możesz na jeden dzień)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć na grillu przez około 40 min

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Oczywiście pyszne do podania z grillowanymi warzywami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy