skład / składniki
metoda gotowania
1. Lekko ubij jajko trzepaczką i połącz ze śmietaną.
2. Wlać sól z cukrem, wymieszać. Cukru można dodać więcej.
3. Przesiej mąkę i włóż do ciasta. Zagnieść gęste ciasto, odstawić na około 10 minut.
4. Pokrój jabłka w cienkie plasterki.
5. Podziel ciasto na około 12-15 części. Rozwałkuj każdą porcję ciasta na tortillę, połóż jabłka na jednej stronie. Przykryj jabłka ciastem i ściśnij krawędź.
6. Połóż pergamin na blasze do pieczenia, ułóż placki. Powierzchni produktów nie można smarować ani smarować żółtkiem. Kokroki piecze się w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Czas i temperatura są podane w przybliżeniu-skup się na swojej technice. Podawaj na stole w ciepłej formie. Smacznego!
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g