placki z ciasta francuskiego z twarogiem
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrozić ciasto.
2. Do nadzienia wymieszaj twaróg, 1 jajko, cukier (dostosuj go do smaku, aby ci się podobało) i suszone owoce (od rodzynek i suszonych jagód po suszone morele, suszone śliwki i suszone banany). Te ostatnie, jeśli są duże, należy drobno posiekać.
3. Ciasto lekko rozwałkować. Jeśli jest gruby, pokrój w długie Trójkąty. Rozgrzej piekarnik.
4. Rozłóż część nadzienia na szerokiej krawędzi każdego trójkąta i zwiń bułeczki. Możesz wybrać inny sposób formowania pasztecików-nie jest to krytyczne.
5. Ułóż placki na blasze do pieczenia, posmaruj je jajkiem i piecz przez około 20 minut w 180 stopniach.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Suszone owoce - 250 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g