nadzienie twarogowe do ciasta
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
zalej umyte rodzynki gorącą wodą i pozostaw na 10 minut. Po spuszczeniu wody i wysuszeniu rodzynek na ręczniku papierowym.
twaróg dobrze rozgnieść widelcem, dodać surowe żółtka, wymieszać. Dodaj śmietanę i ponownie zagnieść.
dodaj rodzynki do twarogu (możesz kandyzować), wymieszaj.
weź surowe białka w puszystą i gęstą pianę. Wmieszaj białka do twarogu, delikatnie mieszając, nie częstuj, aby białka się nie osiedliły.
natychmiast dodaj nadzienie do ciasta.
to nadzienie jest dobre do pieczenia w otwartym cieście - jest stabilne. Jeśli chcesz użyć nadzienia w pasztecikach, liczbę jajek można zmniejszyć do jednego lub dwóch. To samo dotyczy pierogów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g