nadzienie twarogowe na otwarte ciasto

ulubione nadzienie do ciasta jest słodkie, pyszne, MMM! To nadzienie do otwartych ciast, takich jak tarta francuska lub sernik. Dobrze się układa i piecze. Możesz nawet spróbować upiec go jako zapiekankę z twarogu (ale sam tego nie próbowałem).
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 35 % 11 g
węglowodany 29 % 9 g
181 kcal
IG: 11 / 89 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

zalej umyte rodzynki gorącą wodą i pozostaw na 10 minut. Po spuszczeniu wody i wysuszeniu rodzynek na ręczniku papierowym.
twaróg dobrze rozgnieść widelcem, dodać surowe żółtka, wymieszać. Dodaj śmietanę i ponownie zagnieść.
dodaj rodzynki do twarogu (możesz kandyzować), wymieszaj.
weź surowe białka w puszystą i gęstą pianę. Wmieszaj białka do twarogu, delikatnie mieszając, nie częstuj, aby białka się nie osiedliły.
natychmiast dodaj nadzienie do ciasta.
to nadzienie jest dobre do pieczenia w otwartym cieście - jest stabilne. Jeśli chcesz użyć nadzienia w pasztecikach, liczbę jajek można zmniejszyć do jednego lub dwóch. To samo dotyczy pierogów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy