ciasto czekoladowe Winter Cherry tubes

słodycze zostaną zaatakowane! Prosty przepis na pyszne ciasto! Prawdopodobnie więcej niż jeden świąteczny stół nie jest kompletny bez deseru, w tym ciasta. Tak, i po prostu rozpieszczaj się słodyczami czasami tak bardzo chcesz. Zwracam uwagę na przepis kulinarny-ciasto czekoladowe z zimową wiśnią w tubach. To słodkie i bardzo smaczne jedzenie będzie bardzo przydatne nie tylko na świąteczny stół, ale także na rodzinną ucztę.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 32 % 23 g
węglowodany 61 % 44 g
396 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.

więc zacznijmy. Margarynę należy dobrze zmiękczyć i wymieszać z cukrem, śmietaną i sodą gaszoną, podczas gdy ważne jest, aby dobrze zmielić wszystkie te składniki. Dodaj wanilinę, trochę soli i oczywiście mąkę. zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na około godzinę.

& nbsp;teraz weź durszlak i włóż do niego dżem wiśniowy.Należy to zrobić, aby nadmiar płynu szklanego i dżem był grubszy. Orzechy włoskie można wstępnie upiec w piekarniku w skorupce, a następnie drobno posiekać.

& nbsp;tutaj minęła godzina, gdy nasze ciasto jest w lodówce. Wyjmujemy go i dzielimy na 15 identycznych części. Każdą część należy rozwałkować w kształcie prostokąta o wymiarach około 30 x 10 centymetrów.

 na środku każdego prostokąta kładziemy dżem, posypujemy orzechami włoskimi i staramy się bardzo ostrożnie zwinąć w rurkę. W ten sposób otrzymamy osobliwe kłody naszej przyszłej"czekoladowej  zimowej wiśni"

 w rozgrzanym piekarniku na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym wkładamy nasze puste kłody. Upieczemy je tylko do czasu, gdy będą lekko rumiane.

& nbsp;podczas pieczenia kłody przygotujemy krem. Aby to zrobić, ubij & nbsp;mleko skondensowane z masłem.

& nbsp; teraz, gdy kłody są gotowe, zacznijmy budować ciasto. Rozprowadzamy malejące kłody (5-4-3-2-1) i smarujemy każdą warstwę przygotowanym kremem. Kiedy budowa dobiegnie końca i położymy ostatnią kłodę, posypmy naszą chatę startą czekoladą. To wszystko, ciasto jest gotowe!Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy