skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc zacznijmy. Margarynę należy dobrze zmiękczyć i wymieszać z cukrem, śmietaną i sodą gaszoną, podczas gdy ważne jest, aby dobrze zmielić wszystkie te składniki. Dodaj wanilinę, trochę soli i oczywiście mąkę. zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na około godzinę.
& nbsp;teraz weź durszlak i włóż do niego dżem wiśniowy.Należy to zrobić, aby nadmiar płynu szklanego i dżem był grubszy. Orzechy włoskie można wstępnie upiec w piekarniku w skorupce, a następnie drobno posiekać.
& nbsp;tutaj minęła godzina, gdy nasze ciasto jest w lodówce. Wyjmujemy go i dzielimy na 15 identycznych części. Każdą część należy rozwałkować w kształcie prostokąta o wymiarach około 30 x 10 centymetrów.
na środku każdego prostokąta kładziemy dżem, posypujemy orzechami włoskimi i staramy się bardzo ostrożnie zwinąć w rurkę. W ten sposób otrzymamy osobliwe kłody naszej przyszłej"czekoladowej zimowej wiśni"
w rozgrzanym piekarniku na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym wkładamy nasze puste kłody. Upieczemy je tylko do czasu, gdy będą lekko rumiane.
& nbsp;podczas pieczenia kłody przygotujemy krem. Aby to zrobić, ubij & nbsp;mleko skondensowane z masłem.
& nbsp; teraz, gdy kłody są gotowe, zacznijmy budować ciasto. Rozprowadzamy malejące kłody (5-4-3-2-1) i smarujemy każdą warstwę przygotowanym kremem. Kiedy budowa dobiegnie końca i położymy ostatnią kłodę, posypmy naszą chatę startą czekoladą. To wszystko, ciasto jest gotowe!Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g