czekoladowe ciasteczka bezowe z kakao
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Białka ubić na miękkie szczyty.
Krok 2:
Stopniowo dodawaj cukier.
Krok 3:
Ubijaj do stabilnych szczytów.
Krok 4:
Dodaj kakao.
Krok 5:
Dodaj startą czekoladę.
Krok 6:
Delikatnie wymieszaj od góry do dołu.
Krok 7:
Przygotuj torbę do gotowania i dyszę.
Krok 8:
Włóż masę do torby.
Krok 9:
Połóż pergamin na blasze do pieczenia. Połóż na nim małe ciasteczka-wielkości małego orzecha włoskiego.
Krok 10:
Piec bezy w piekarniku przez 18-20 minut, w temperaturze 150 stopni. Bezy powinny być chrupiące na zewnątrz i bardzo miękkie w środku.
Krok 11:
Schłodzić bezę.
Krok 12:
W razie potrzeby możesz przykleić połówki rozpuszczoną czekoladą.
Krok 13:
Miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g