ciasto z buraczkami

Zaskocz swoją rodzinę zdrowymi wypiekami! Ciasto z burakami jest dość proste w przygotowaniu, takie wypieki przypadną do gustu każdemu, kto stara się jeść prawidłowo. Buraki zawierają ogromną ilość składników odżywczych, witamin i pierwiastków śladowych, więc nie można przegapić sezonu i okazji, aby cieszyć się pysznym i zdrowym daniem.
svetikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 41 % 19 g
węglowodany 39 % 18 g
282 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Moje wierzchołki buraków, suche, posiekane nożem. Trzy sery suluguni na grubej tarce. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Połącz wszystkie przygotowane składniki w misce, wymieszaj. Farsz gotowanie!

2. Ciasto francuskie dzielimy na dwie części, większą i mniejszą. Większość rozwałkowujemy na warstwę, nadając jej okrągły kształt, a następnie wkładamy do naczynia do pieczenia wyłożonego pergaminem, widelcem wykonujemy nakłucia na całym obwodzie ciasta.

3. Nadzienie rozprowadzamy na cieście, wyrównujemy równą warstwą, pieprzem i solą do smaku. Podnieś krawędzie podstawy i nałóż na wypełnienie, aby uzyskać rodzaj boku. Mniejsza część ciasta jest również cienko rozwałkowana i przykryta ciastem, łącząc się z bokiem, delikatnie ściskając. Ze skrawków ciasta możesz wyciąć dekorację ciasta w kształcie kwiatów.

4. Posmaruj powierzchnię ciasta ubitym jajkiem i wyślij formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piecz przez 20-25 minut.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Liście buraka - 12   kcal/100g

Podobne przepisy