skład / składniki
metoda gotowania
1. Moje wierzchołki buraków, suche, posiekane nożem. Trzy sery suluguni na grubej tarce. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Połącz wszystkie przygotowane składniki w misce, wymieszaj. Farsz gotowanie!
2. Ciasto francuskie dzielimy na dwie części, większą i mniejszą. Większość rozwałkowujemy na warstwę, nadając jej okrągły kształt, a następnie wkładamy do naczynia do pieczenia wyłożonego pergaminem, widelcem wykonujemy nakłucia na całym obwodzie ciasta.
3. Nadzienie rozprowadzamy na cieście, wyrównujemy równą warstwą, pieprzem i solą do smaku. Podnieś krawędzie podstawy i nałóż na wypełnienie, aby uzyskać rodzaj boku. Mniejsza część ciasta jest również cienko rozwałkowana i przykryta ciastem, łącząc się z bokiem, delikatnie ściskając. Ze skrawków ciasta możesz wyciąć dekorację ciasta w kształcie kwiatów.
4. Posmaruj powierzchnię ciasta ubitym jajkiem i wyślij formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piecz przez 20-25 minut.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Liście buraka - 12 kcal/100g