skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój cebulę i grzyby w małą kostkę.
Krok 3:
Na maśle smażyć cebulę do miękkości, dodać grzyby i smażyć do miękkości.
Krok 4:
Blanszuj świeży szpinak przez 2-3 minuty, odłóż na sito i dokładnie wyciśnij. Drobno posiekany szpinak. Mrożony szpinak po prostu rozmrażamy. Dodaj szpinak na patelnię, wymieszaj i zdejmij z ognia. Niech nadzienie lekko ostygnie.
Krok 5:
Zetrzyj ser i dodaj do szpinaku z grzybami. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6:
Na filecie z kurczaka wykonujemy nacięcie wzdłużne i otwieramy je jak książkę. Każdy filet ubijamy do grubości 5 mm. przyprawiamy mięso przyprawami do smaku.
Krok 7:
Na każdy filet nakładamy cienką warstwę nadzienia.
Krok 8:
Złóż filet w ciasną rolkę i zawiąż nitką. Zawiń rolkę w folię i piecz w temperaturze 190 C przez około 20-30 minut, aż będzie miękka.
Krok 9:
Podawaj bułkę na gorąco lub schłodzoną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g