Rolada z kurczaka ze szpinakiem

Klasyczna bułka szpinakowa jest idealna na kolację przy świecach.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 17 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 4 % 1 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę i grzyby w małą kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na maśle smażyć cebulę do miękkości, dodać grzyby i smażyć do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Blanszuj świeży szpinak przez 2-3 minuty, odłóż na sito i dokładnie wyciśnij. Drobno posiekany szpinak. Mrożony szpinak po prostu rozmrażamy. Dodaj szpinak na patelnię, wymieszaj i zdejmij z ognia. Niech nadzienie lekko ostygnie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser i dodaj do szpinaku z grzybami. Dopraw solą i pieprzem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na filecie z kurczaka wykonujemy nacięcie wzdłużne i otwieramy je jak książkę. Każdy filet ubijamy do grubości 5 mm. przyprawiamy mięso przyprawami do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na każdy filet nakładamy cienką warstwę nadzienia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złóż filet w ciasną rolkę i zawiąż nitką. Zawiń rolkę w folię i piecz w temperaturze 190 C przez około 20-30 minut, aż będzie miękka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj bułkę na gorąco lub schłodzoną. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy