babeczki z kiełbasą

Śniadanie, którego nie można odmówić. Babeczki z kiełbasą zastępują zwykłe kanapki. To pyszna i zdrowa domowa przekąska. I ugotuj je bardzo szybko, uratują sytuację, gdy goście są już na wyciągnięcie ręki. Nadzienie z kiełbasy i sera jest bardzo pożywne i smaczne.
RopotushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 11 g
tłuszcze 33 % 17 g
węglowodany 46 % 24 g
287 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne produkty do zrobienia babeczek z kiełbasą. Weź mąkę najwyższej jakości, jajka C1. Wybierz kiełbasę i ser, który najbardziej Ci się podoba. Pietruszka i koperek nadają się jako zioła. Możesz wziąć jedną rzecz.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić ciasto, weź głęboką miskę. Umyj jajka mydłem i rozbij je do tej miski. Ubij widelcem lub trzepaczką. Nie musisz ubijać, aż powstanie piana. Włącz piekarnik do rozgrzania o 180 stopni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Roztop masło i ostudź. Można to zrobić w kuchence mikrofalowej lub w małym naczyniu na kuchence w niskiej temperaturze, po pokrojeniu na małe kawałki. Wymieszaj olej i wlej go do masy jajecznej, dodaj kefir. Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz weź większą miskę. Pamiętaj, że do tego samego pojemnika dodasz nadzienie. Przesiej do niego dużą połowę mąki i proszku do pieczenia, wymieszaj, aby proszek do pieczenia równomiernie rozprowadził się na cieście i równomiernie się podniósł. Konieczne jest przesiewanie mąki, aby nasycić ciasto tlenem i okazało się bardziej przewiewne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej płynny składnik ciasta do suchego. Taka sekwencja jest potrzebna, aby ciasto było bardziej udane. Wszystko dobrze wymieszaj i dodając przesianą mąkę w małych porcjach, uzyskaj pożądaną konsystencję ciasta. Powinien wyglądać jak gęsta śmietana. Ze względu na to, że mąka tego samego gatunku, ale różnych producentów, może różnić się właściwościami, może to wpłynąć na ilość wymaganej mąki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie. Kiełbasę pokroić w małe kostki. Zetrzyj połowę sera na drobnej tarce, drugą pokrój jak kiełbasę. Takie cięcie składników równomiernie rozprowadzi się po całym cieście. Umyj warzywa pod bieżącą wodą, osusz na ręczniku lub serwetce. Przytnij twarde części i posiekaj warzywa nożem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj nadzienie do miski z ciastem i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie gładka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do pieczenia użyj foremek na muffinki i babeczki. Nie musisz niczego smarować form, ponieważ w cieście jest wystarczająco dużo oleju. Wypełnij je 2/3, aby zostawić miejsce na wyrośnięcie ciasta. Piec przez 30-35 minut na środkowej półce piekarnika w temperaturze 180 stopni. Pamiętaj, że czas gotowania zależy od piekarnika i rozmiarów foremek. Gotowe babeczki wyrosną i zarumienią się. Po lekkim naciśnięciu dłonią ciasto nie powinno "chodzić".

babeczki z kiełbasą są bardzo smaczne i wyglądają apetycznie. W smaku ciasta wyczuwalny jest aromat jajeczny.
babeczki należy podawać na ciepło lub na zimno.
jeśli przygotowałeś je wcześniej, możesz je przechowywać w lodówce przez kolejny dzień.
kiedy robisz takie babeczki, pamiętaj, że przepis zawiera dużą porcję. Jeśli nie masz dużej rodziny, zrób połowę porcji.

--------------------
przygotuj się na to, że mąka może wymagać nieco więcej lub, przeciwnie, mniej niż wskazano w przepisie. Musisz skupić się na tym, jakie ciasto powinno się okazać (gęste, miękkie, płynne itp.). Wiele przydatnych informacji na temat tego, dlaczego mąka nawet tej samej odmiany może mieć zupełnie inne właściwości, przeczytaj ten artykuł .

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie zakończyło się sukcesem, skorzystaj z przydatnych informacji w artykule o piekarnikach tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy