skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty do zrobienia babeczek z kiełbasą. Weź mąkę najwyższej jakości, jajka C1. Wybierz kiełbasę i ser, który najbardziej Ci się podoba. Pietruszka i koperek nadają się jako zioła. Możesz wziąć jedną rzecz.
Krok 2:
Aby zrobić ciasto, weź głęboką miskę. Umyj jajka mydłem i rozbij je do tej miski. Ubij widelcem lub trzepaczką. Nie musisz ubijać, aż powstanie piana. Włącz piekarnik do rozgrzania o 180 stopni.
Krok 3:
Roztop masło i ostudź. Można to zrobić w kuchence mikrofalowej lub w małym naczyniu na kuchence w niskiej temperaturze, po pokrojeniu na małe kawałki. Wymieszaj olej i wlej go do masy jajecznej, dodaj kefir. Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 4:
Teraz weź większą miskę. Pamiętaj, że do tego samego pojemnika dodasz nadzienie. Przesiej do niego dużą połowę mąki i proszku do pieczenia, wymieszaj, aby proszek do pieczenia równomiernie rozprowadził się na cieście i równomiernie się podniósł. Konieczne jest przesiewanie mąki, aby nasycić ciasto tlenem i okazało się bardziej przewiewne.
Krok 5:
Wlej płynny składnik ciasta do suchego. Taka sekwencja jest potrzebna, aby ciasto było bardziej udane. Wszystko dobrze wymieszaj i dodając przesianą mąkę w małych porcjach, uzyskaj pożądaną konsystencję ciasta. Powinien wyglądać jak gęsta śmietana. Ze względu na to, że mąka tego samego gatunku, ale różnych producentów, może różnić się właściwościami, może to wpłynąć na ilość wymaganej mąki.
Krok 6:
Gdy ciasto odpoczywa, przygotuj nadzienie. Kiełbasę pokroić w małe kostki. Zetrzyj połowę sera na drobnej tarce, drugą pokrój jak kiełbasę. Takie cięcie składników równomiernie rozprowadzi się po całym cieście. Umyj warzywa pod bieżącą wodą, osusz na ręczniku lub serwetce. Przytnij twarde części i posiekaj warzywa nożem.
Krok 7:
Dodaj nadzienie do miski z ciastem i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie gładka.
Krok 8:
Do pieczenia użyj foremek na muffinki i babeczki. Nie musisz niczego smarować form, ponieważ w cieście jest wystarczająco dużo oleju. Wypełnij je 2/3, aby zostawić miejsce na wyrośnięcie ciasta. Piec przez 30-35 minut na środkowej półce piekarnika w temperaturze 180 stopni. Pamiętaj, że czas gotowania zależy od piekarnika i rozmiarów foremek. Gotowe babeczki wyrosną i zarumienią się. Po lekkim naciśnięciu dłonią ciasto nie powinno "chodzić".
babeczki z kiełbasą są bardzo smaczne i wyglądają apetycznie. W smaku ciasta wyczuwalny jest aromat jajeczny.
babeczki należy podawać na ciepło lub na zimno.
jeśli przygotowałeś je wcześniej, możesz je przechowywać w lodówce przez kolejny dzień.
kiedy robisz takie babeczki, pamiętaj, że przepis zawiera dużą porcję. Jeśli nie masz dużej rodziny, zrób połowę porcji.
--------------------
przygotuj się na to, że mąka może wymagać nieco więcej lub, przeciwnie, mniej niż wskazano w przepisie. Musisz skupić się na tym, jakie ciasto powinno się okazać (gęste, miękkie, płynne itp.). Wiele przydatnych informacji na temat tego, dlaczego mąka nawet tej samej odmiany może mieć zupełnie inne właściwości,
przeczytaj ten artykuł
.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie zakończyło się sukcesem, skorzystaj z przydatnych informacji w artykule o piekarnikach tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g