skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim włącz piekarnik, aby rozgrzać się do 180 stopni Celsjusza, a następnie przejdź bezpośrednio do przygotowania babeczek. Nie jest to trudne i ekscytujące, ponieważ możesz połączyć małe gospodarstwa domowe z procesem.
zaczniemy od zmielenia wszystkich niezbędnych składników. Szynkę kroimy w małe kostki (mniej więcej jak na sałatkę "Olivier"), a suszone pomidory na kawałki proporcjonalne do kostek szynki. Zrobimy to samo z oliwkami. Twardy ser można po prostu zetrzeć na grubej tarce.
teraz przygotujemy ciasto. Aby to zrobić, wlej mleko do miski, tam też rozbij jajka. Wlej oliwę z oliwek i ubij wszystko razem trzepaczką, aż będzie gładkie.Przesiej mąkę, wlej proszek do pieczenia, szczyptę soli, czarny pieprz do smaku. Wszystko ponownie dobrze wymieszaj(możesz użyć miksera).
W misce z ciastem rozłóż pokrojone pomidory, oliwki, szynkę, starty ser. Wlej suszone oregano-doskonale uzupełni smak pozostałych składników babeczek swoim aromatem. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką. W foremce na muffinki umieszczamy papierowe foremki (w razie potrzeby można użyć tylko silikonowych foremek). Formy wypełniamy ciastem w dwóch trzecich.
wkładamy formy z przyszłymi babeczkami do piekarnika na pół godziny, po czym można je podawać. Będą chrupiące. Jeśli jednak nie chcesz chrupiącej skórki, łatwo to naprawić i uzyskać bardziej delikatne babeczki. Aby to zrobić, poczekaj, aż ostygną do ciepłego stanu, włóż do plastikowej lub papierowej torby i poczekaj kilka godzin. W tym czasie babeczki będą miękkie w torebce.
ale oparcie się i nie zjedzenie ich od razu jest bardzo trudne! Ponieważ ich aromat i wygląd są bardzo apetyczne!
babeczki są gotowe do podania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g