babeczki z szynką

babeczki mogą nie być słodkie - spróbuj i oceń! Babeczki z szynką mogą słusznie stać się ulubionymi wśród gospodarstw domowych w różnym wieku. Mogą być podawane jako przekąska lub obfita i smaczna przekąska. Jeśli dodasz mniej przypraw i ziół, babeczki można przygotować dla dzieci na popołudniową przekąskę. Wygodnie jest zabrać je ze sobą w podróż, do pracy, na uniwersytet lub do szkoły. Dobra alternatywa dla zwykłych kanapek!
liliyaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 43 % 20 g
węglowodany 38 % 18 g
290 kcal
IG: 28 / 0 / 72

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

przede wszystkim włącz piekarnik, aby rozgrzać się do 180 stopni Celsjusza, a następnie przejdź bezpośrednio do przygotowania babeczek. Nie jest to trudne i ekscytujące, ponieważ możesz połączyć małe gospodarstwa domowe z procesem.

zaczniemy od zmielenia wszystkich niezbędnych składników. Szynkę kroimy w małe kostki (mniej więcej jak na sałatkę "Olivier"), a suszone pomidory na kawałki proporcjonalne do kostek szynki. Zrobimy to samo z oliwkami. Twardy ser można po prostu zetrzeć na grubej tarce.

teraz przygotujemy ciasto. Aby to zrobić, wlej mleko do miski, tam też rozbij jajka. Wlej oliwę z oliwek i ubij wszystko razem trzepaczką, aż będzie gładkie.Przesiej mąkę, wlej proszek do pieczenia, szczyptę soli, czarny pieprz do smaku. Wszystko ponownie dobrze wymieszaj(możesz użyć miksera).

W misce z ciastem rozłóż pokrojone pomidory, oliwki, szynkę, starty ser. Wlej suszone oregano-doskonale uzupełni smak pozostałych składników babeczek swoim aromatem. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką. W foremce na muffinki umieszczamy papierowe foremki (w razie potrzeby można użyć tylko silikonowych foremek). Formy wypełniamy ciastem w dwóch trzecich.

wkładamy formy z przyszłymi babeczkami do piekarnika na pół godziny, po czym można je podawać. Będą chrupiące. Jeśli jednak nie chcesz chrupiącej skórki, łatwo to naprawić i uzyskać bardziej delikatne babeczki. Aby to zrobić, poczekaj, aż ostygną do ciepłego stanu, włóż do plastikowej lub papierowej torby i poczekaj kilka godzin. W tym czasie babeczki będą miękkie w torebce.

ale oparcie się i nie zjedzenie ich od razu jest bardzo trudne! Ponieważ ich aromat i wygląd są bardzo apetyczne!

babeczki są gotowe do podania. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Oregano wytrawne - 306   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g

Podobne przepisy