suflet z piersi kurczaka

Przygotuj pyszne danie z kurczaka! Polizasz palce! Suflet z piersi kurczaka można włączyć do diety dzieci. Dorośli również nie odmówią tak pysznego dania. Suflet okazuje się niezwykle delikatny, lekki. W jego składzie nie ma mąki, co pozytywnie wpływa na konsystencję sufletu. Mięso z kurczaka powinno być bez skóry. Lepiej wybrać wysokiej jakości ser, który dobrze się topi. Zasadniczo możesz gotować bez niego, jest to opcjonalne.
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 17 % 3 g
węglowodany 17 % 3 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

suflet z kurczaka to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów. Aby suflet był lekki i przewiewny, miał delikatną konsystencję, kurczaka należy dokładnie posiekać. Możesz drobno posiekać lub przejść przez maszynę do mięsa. Jeśli dzieci jedzą danie, możesz dwukrotnie przejść przez maszynę do mięsa. Możesz wziąć absolutnie dowolne formy do sufletu: odpowiednie są zarówno ceramiczne, jak i silikonowe. Suflet można wyjąć z silikonowych foremek i ułożyć na talerzu do dekoracji. Jako dodatek do sufletu wybiera się płatki zbożowe lub przecier warzywny, na przykład z marchwi bogatej w karoten. Dobrze sprawdzają się również tłuczone ziemniaki. W razie potrzeby danie można wzbogacić ulubionymi przyprawami i przyprawami do smaku. Możesz wziąć ten sam czarny mielony pieprz, paprykę, gałkę muszkatołową, kolendrę i inne przyprawy.

1. Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do rondla. Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie kładziemy mięso na naczyniu, pozwalamy mu trochę ostygnąć, a jednocześnie wyschnąć.

2. Następnie ostrym nożem kroimy mięso z kurczaka tak małe, jak to możliwe.

3. Mój świeży koperek, posiekaj nożem. Rozłóż koperek i kurczaka w misce.

4. Wlej kefir i wodę do miski blendera. Tutaj rozbijamy jajko i wlewamy skrobię. Ubij składniki, aż będą gładkie.

5. Powstałą mieszaninę wlewa się do miski z kurczakiem i koperkiem. Delikatnie wymieszaj. Twardy ser kroimy w bardzo cienkie plasterki.

6. Formy smarujemy oliwą z oliwek, wypełniamy powstałą masą. Połóż kawałek sera na powierzchni.

7. Formy wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut.

podawaj suflet na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy