skład / składniki
metoda gotowania
suflet z kurczaka to świetna alternatywa dla zwykłych kotletów. Aby suflet był lekki i przewiewny, miał delikatną konsystencję, kurczaka należy dokładnie posiekać. Możesz drobno posiekać lub przejść przez maszynę do mięsa. Jeśli dzieci jedzą danie, możesz dwukrotnie przejść przez maszynę do mięsa. Możesz wziąć absolutnie dowolne formy do sufletu: odpowiednie są zarówno ceramiczne, jak i silikonowe. Suflet można wyjąć z silikonowych foremek i ułożyć na talerzu do dekoracji. Jako dodatek do sufletu wybiera się płatki zbożowe lub przecier warzywny, na przykład z marchwi bogatej w karoten. Dobrze sprawdzają się również tłuczone ziemniaki. W razie potrzeby danie można wzbogacić ulubionymi przyprawami i przyprawami do smaku. Możesz wziąć ten sam czarny mielony pieprz, paprykę, gałkę muszkatołową, kolendrę i inne przyprawy.
1. Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do rondla. Gotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie kładziemy mięso na naczyniu, pozwalamy mu trochę ostygnąć, a jednocześnie wyschnąć.
2. Następnie ostrym nożem kroimy mięso z kurczaka tak małe, jak to możliwe.
3. Mój świeży koperek, posiekaj nożem. Rozłóż koperek i kurczaka w misce.
4. Wlej kefir i wodę do miski blendera. Tutaj rozbijamy jajko i wlewamy skrobię. Ubij składniki, aż będą gładkie.
5. Powstałą mieszaninę wlewa się do miski z kurczakiem i koperkiem. Delikatnie wymieszaj. Twardy ser kroimy w bardzo cienkie plasterki.
6. Formy smarujemy oliwą z oliwek, wypełniamy powstałą masą. Połóż kawałek sera na powierzchni.
7. Formy wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut.
podawaj suflet na stole.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g