skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki biszkoptu.
Krok 2:
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:
W innej misce umieść cukier i miękkie masło i ubij na Jasną śmietanę.
Krok 4:
Dodawaj jajka pojedynczo i ubijaj przez 1-2 minuty. Jeśli mieszanina się rozwarstwia, po każdym jajku dodaj 1-2 łyżeczki. mąka ich wspólna mieszanka z proszkiem do pieczenia i solą.
Krok 5:
Dodaj ekstrakt waniliowy do mieszanki masła i jajek i wymieszaj.
Krok 6:
Dodaj połowę mąki i wymieszaj. Następnie dodaj mleko, wymieszaj. Następnie włóż pozostałą mąkę do ciasta i wymieszaj. Dzięki temu ciasto będzie gładkie, bez grudek i bujne.
Krok 7:
Podziel ciasto na 6 części. Dodaj do każdego barwnika i wymieszaj.
Krok 8:
Wyłóż spód formy pergaminem lub posmaruj masłem i posyp mąką. Ściany foremek do pieczenia ciastek nie są rozmazane. Przełóż ciasto do formy i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20-25 minut.
Krok 9:
Wyjmij gotowy biszkopt z formy i ostudź.
Krok 10:
Zrób dokładnie to samo z resztą ciast.
Krok 11:
Jeśli wszystkie formy nie mieszczą się od razu w piekarniku, aby upiec herbatniki w tym samym czasie, lepiej przygotować ciasto w częściach, aby puszystość wszystkich herbatników była taka sama. Biszkopty najlepiej wyrywać co najmniej 12 godzin w lodówce, zawijając je w folię. Dzięki temu staną się silniejsze, a ciasto będzie równe i piękne na plasterku.
Krok 12:
Przygotuj składniki na ganache.
Krok 13:
Posiekaj czekoladę. Doprowadź połowę śmietany do wrzenia i polej nią czekoladę. Wymieszać.
Krok 14:
Dodaj pozostałą śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 15:
Przykryj folią w kontakcie z powierzchnią, pozostaw do całkowitego ostygnięcia i wstaw do lodówki na 6 godzin lub dłużej.
Krok 16:
Następnie ubij ganache mikserem.
Krok 17:
Przechowuj gotowy ganache w lodówce.
Krok 18:
Przytnij wszystkie herbatniki na wierzchu.
Krok 19:
I po bokach.
Krok 20:
Z płaskimi ciastami łatwiej jest pracować, a ciasto nie wychodzi ze zjeżdżalnią i pustkami bliżej krawędzi.
Krok 21:
Podziel ganache na 6 równych części (możesz zważyć, a następnie zmierzyć szóstą część). Za pomocą kropli ganache przymocuj dolne ciasto do naczynia. więc ciasto nie odejdzie. Każde ciasto, układając jeden na drugim, posmaruj szóstą częścią ganache.
Krok 22:
Ostatnią szóstą częścią posmaruj ciasto na wierzchu. Szorstka powłoka ciasta jest potrzebna, aby okruchy nie dostały się do kremu i wystroju. wyjmij ciasto do lodówki do Ustawienia.
Krok 23:
Odmierz składniki kremu.
Krok 24:
Umieść białka z cukrem w łaźni parowej i mieszając podgrzej do 60 stopni.
Krok 25:
Następnie wlej do pojemnika do ubijania lub po prostu zdejmij z ognia, jeśli ubijasz mikserem lub blenderem. ubij białka z cukrem, aż będą puszyste i całkowicie ostygną.
Krok 26:
Gdy białka ostygną, nie przestając ubijać, nałóż łyżkę na miękkie masło. masło się skończyło, ubij jeszcze minutę - i krem jest gotowy.
Krok 27:
Pokryj wierzch ciasta i boki kremem. Warstwa nie musi być zbyt gruba.
Krok 28:
Pomaluj część kremu czerwonym barwnikiem. W przypadku torby cukierniczej weź dyszę Rose.
Krok 29:
Na środku ciasta zrób pączek.
Krok 30:
To jest to.
Krok 31:
Następnie, obracając ciasto, zrób płatki. I tak dalej, aż krem się skończy.
Krok 32:
Więc pomaluj krem na różne kolory i przykryj go płatkami. Gdy góra jest cała pokryta, zejdź na boki. Trzymaj w pełni uformowane i udekorowane ciasto w lodówce przez 3 godziny, aby zestaliło się i namoczyło.
Krok 33:
Oto takie piękno i smak.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal / 100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal / 100g