ciasto z masłem białkowym

bardzo ładne ciasto białkowo-maślane! Na każde wakacje! Taka róża zachwyci każdą kobietę, bez względu na to, ile ma lat. Poza tym jest bardzo smaczny!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 42 % 27 g
węglowodany 51 % 33 g
384 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki biszkoptu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, wszystko dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W innej misce umieść cukier i miękkie masło i ubij na Jasną śmietanę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodawaj jajka pojedynczo i ubijaj przez 1-2 minuty. Jeśli mieszanina się rozwarstwia, po każdym jajku dodaj 1-2 łyżeczki. mąka ich wspólna mieszanka z proszkiem do pieczenia i solą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ekstrakt waniliowy do mieszanki masła i jajek i wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj połowę mąki i wymieszaj. Następnie dodaj mleko, wymieszaj. Następnie włóż pozostałą mąkę do ciasta i wymieszaj. Dzięki temu ciasto będzie gładkie, bez grudek i bujne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podziel ciasto na 6 części. Dodaj do każdego barwnika i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyłóż spód formy pergaminem lub posmaruj masłem i posyp mąką. Ściany foremek do pieczenia ciastek nie są rozmazane. Przełóż ciasto do formy i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20-25 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij gotowy biszkopt z formy i ostudź.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zrób dokładnie to samo z resztą ciast.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Jeśli wszystkie formy nie mieszczą się od razu w piekarniku, aby upiec herbatniki w tym samym czasie, lepiej przygotować ciasto w częściach, aby puszystość wszystkich herbatników była taka sama. Biszkopty najlepiej wyrywać co najmniej 12 godzin w lodówce, zawijając je w folię. Dzięki temu staną się silniejsze, a ciasto będzie równe i piękne na plasterku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przygotuj składniki na ganache.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posiekaj czekoladę. Doprowadź połowę śmietany do wrzenia i polej nią czekoladę. Wymieszać.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj pozostałą śmietanę i mieszaj, aż będzie gładka.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj folią w kontakcie z powierzchnią, pozostaw do całkowitego ostygnięcia i wstaw do lodówki na 6 godzin lub dłużej.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie ubij ganache mikserem.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Przechowuj gotowy ganache w lodówce.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przytnij wszystkie herbatniki na wierzchu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    I po bokach.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Z płaskimi ciastami łatwiej jest pracować, a ciasto nie wychodzi ze zjeżdżalnią i pustkami bliżej krawędzi.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Podziel ganache na 6 równych części (możesz zważyć, a następnie zmierzyć szóstą część). Za pomocą kropli ganache przymocuj dolne ciasto do naczynia. więc ciasto nie odejdzie. Każde ciasto, układając jeden na drugim, posmaruj szóstą częścią ganache.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Ostatnią szóstą częścią posmaruj ciasto na wierzchu. Szorstka powłoka ciasta jest potrzebna, aby okruchy nie dostały się do kremu i wystroju. wyjmij ciasto do lodówki do Ustawienia.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Odmierz składniki kremu.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Umieść białka z cukrem w łaźni parowej i mieszając podgrzej do 60 stopni.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Następnie wlej do pojemnika do ubijania lub po prostu zdejmij z ognia, jeśli ubijasz mikserem lub blenderem. ubij białka z cukrem, aż będą puszyste i całkowicie ostygną.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gdy białka ostygną, nie przestając ubijać, nałóż łyżkę na miękkie masło. masło się skończyło, ubij jeszcze minutę - i krem jest gotowy.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Pokryj wierzch ciasta i boki kremem. Warstwa nie musi być zbyt gruba.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Pomaluj część kremu czerwonym barwnikiem. W przypadku torby cukierniczej weź dyszę Rose.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Na środku ciasta zrób pączek.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    To jest to.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Następnie, obracając ciasto, zrób płatki. I tak dalej, aż krem się skończy.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Więc pomaluj krem na różne kolory i przykryj go płatkami. Gdy góra jest cała pokryta, zejdź na boki. Trzymaj w pełni uformowane i udekorowane ciasto w lodówce przez 3 godziny, aby zestaliło się i namoczyło.

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Oto takie piękno i smak.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal / 100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • 40% - 362   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy