zapiekanka z makaronem z twarogiem

pyszny i pożywny deser z makaronu i twarogu! Deser z makaronu-brzmi dość dziwnie, ale mimo to jest to rzeczywistość, a nawet bardzo smaczna. To świetny sposób na dodanie resztek ugotowanego makaronu. Ponadto nie jest to zła opcja na śniadanie dla dzieci, okazuje się, że jest to ulubione danie dzieci-makaron, ponadto słodki, pożywny dzięki makaronowi i zdrowy dzięki twarogowi. A przygotowanie jest bardzo proste.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 16 % 8 g
węglowodany 61 % 31 g
243 kcal
IG: 0 / 83 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić zapiekankę z makaronu z twarogiem? Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj makaron w osolonej wodzie, spuść wodę. Wlej makaron do wysmarowanej tłuszczem formy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj twarożek ze śmietaną i cukrem na jednorodną masę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż tę masę na wierzchu makaronu w formie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W misce ubij jajko szczyptą soli. Napełnij makaron twarogiem mieszanką jajeczną, aby płyn przeszedł do samego dna, możesz nakłuć widelcem mieszankę twarogową. Umieść piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy zapiekanka się zarumieni, wyjmij ją. Podawać z truskawkami lub innym dżemem lub kwaśną śmietaną. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ważne! aby ciasto twarogowe lub nadzienie odniosło sukces, ważne jest, aby starannie wybrać twaróg. Produkt niskiej jakości może zepsuć wypieki, ponieważ bezpośrednio wpływa na konsystencję, smak i efekt końcowy. Jak wybrać odpowiedni twaróg do ciasta lub nadzienia, przeczytaj w tym artykule .

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy