ciasto francuskie z Berlina
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Rozmrozić ciasto francuskie i trochę rozwałkować. Posmaruj warstwę wodą za pomocą pędzla i posyp cukrem.
2. Z obu stron zwiń ciasto w bułkę. Pokrój na kawałki o grubości 1-2 cm.
3. Przykryj blachę do pieczenia papierem, ułóż puste miejsca i lekko spłaszcz górę. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i gotuj przez 20-25 minut.
4. Cukier rozpuścić w wodzie, zagotować i dodać sok z cytryny. Schłodzić lukier i ubić mikserem, aż będzie biały.
5. Przykryj lukrem produkty Francuskie, pozostaw na chwilę, aby lukier wyschł. Podawaj do stołu z herbatą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g