Rolada z udka z kurczaka z ziemniakami i grzybami

Oryginalna i łatwa w przygotowaniu bułka smakuje wyśmienicie!
AllaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 17 g
tłuszcze 31 % 9 g
węglowodany 10 % 3 g
160 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 35 min

kroimy udko kurczaka, usuwając wszystkie kości, uważając, aby nie uszkodzić skóry. Możesz ostrożnie wyciąć samo mięso i usunąć je jak pończochę z kości. Mięso wkładamy do filiżanki i marynujemy w przyprawach, stłumionym czosnku i adjika. Gorąco polecam przyprawę Vegeta "pikantną". Następnie przygotowujemy nadzienie: drobno posiekaj ziemniaki, grzyby, oliwki (czarne), Dodaj ulubione przyprawy, kilka łyżek kwaśnej śmietany i dokładnie wymieszaj, napełnij skarpetę kurczaka mieszanką. W trakcie gry dźgamy wykałaczkami miejsca pęknięcia. Teraz ta zaimprowizowana skarpeta))) kładziemy ją na gorącej patelni bez oleju! (naturalnie wskazane jest użycie patelni z nieprzywierającą powierzchnią). Smażyć z obu stron i ułożyć na blasze do pieczenia. Upiekłam roladę z kurczaka w torbie do pieczenia. Wytrzymujemy temperaturę około 200 stopni i nie dłużej niż 35-40 minut. W tym momencie szalone zapachy zaczynają chodzić po domu!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Udko z kurczaka - 185   kcal / 100g

Podobne przepisy