Pizza z tuńczykiem w puszce i cebulą

eksperymentuj-Zrób własną pizzę! Proste, szybkie i smaczne. Często zamawiam pizzę z restauracji, ale lubię, gdy jest czas na eksperymentowanie. Gotuję pizzę z różnymi dodatkami-zawsze okazuje się pyszna! W tym ten przepis - spróbuj.
LwsjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 40 % 17 g
węglowodany 37 % 16 g
258 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Posyp powierzchnię roboczą mąką i rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości pół centymetra.

2. Wytnij okrąg z formacji. Jednocześnie, aby uzyskać równomierny efekt, możesz użyć dużego talerza. Usuwamy nadmiar ciasta. Przenosimy okrągłą warstwę ciasta na blachę do pieczenia pokrytą folią, którą należy nasmarować olejem roślinnym.

3. Umieść koncentrat pomidorowy na cieście, rozłóż go na całej powierzchni.

4. Pomidory, wstępnie umyte i wysuszone ręcznikiem, pokrój na pół, usuń łodygi. Następnie kroimy je w plasterki.

5. Plastry pomidora układamy na przyszłej pizzy.

6. Rozłóż tuńczyka w puszce na pomidorach.

7. Posyp solą.

8. Trzy twardy ser na grubej tarce, rozłóż go na pizzy.

9. Posiekaj zieloną cebulę, wlej ją na rozdrobniony ser.

10. Wkładamy blachę do pieczenia z pizzą do nagrzanego piekarnika (180 stopni), pieczemy, aż ciasto zrumieni się na brzegach - dosłownie 10 minut.

Pizza z tuńczykiem i cebulą jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy