skład / składniki
metoda gotowania
1. Posyp powierzchnię roboczą mąką i rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości pół centymetra.
2. Wytnij okrąg z formacji. Jednocześnie, aby uzyskać równomierny efekt, możesz użyć dużego talerza. Usuwamy nadmiar ciasta. Przenosimy okrągłą warstwę ciasta na blachę do pieczenia pokrytą folią, którą należy nasmarować olejem roślinnym.
3. Umieść koncentrat pomidorowy na cieście, rozłóż go na całej powierzchni.
4. Pomidory, wstępnie umyte i wysuszone ręcznikiem, pokrój na pół, usuń łodygi. Następnie kroimy je w plasterki.
5. Plastry pomidora układamy na przyszłej pizzy.
6. Rozłóż tuńczyka w puszce na pomidorach.
7. Posyp solą.
8. Trzy twardy ser na grubej tarce, rozłóż go na pizzy.
9. Posiekaj zieloną cebulę, wlej ją na rozdrobniony ser.
10. Wkładamy blachę do pieczenia z pizzą do nagrzanego piekarnika (180 stopni), pieczemy, aż ciasto zrumieni się na brzegach - dosłownie 10 minut.
Pizza z tuńczykiem i cebulą jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g