Rolada do pizzy

bardzo szybki sposób na zrobienie ulubionej pizzy.
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 38 % 19 g
węglowodany 44 % 22 g
289 kcal
IG: 5 / 95 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj ciasto na prostokąt (jeśli lubisz grube ciasto, nie rozwałkuj, weź je dwa razy większe). Rozłóż na cieście, cofając się o 1 cm od krawędzi, sos pomidorowy lub puree pomidorowe.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż mozzarellę pokrojoną na połówki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp startym półtwardym serem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp posiekanymi ziołami i zwiń w luźną bułkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż bułkę do formy wyłożonej pergaminem, posmaruj ubitym jajkiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp zmielonym pieprzem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20-25 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotową bułkę z piekarnika, pokrój na kawałki i podawaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy