skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć i osuszyć serwetką.
2. 2 ząbki czosnku przepuścić przez prasę i wymieszać z przyprawami, solą i
sos sojowy, aby zrobić papkę.
3. 4 ząbki czosnku pokroić wzdłuż na 4 części, w filet z kurczaka ostrzem noża
zrób szczeliny i naszpikuj je kawałkami czosnku.
4. Przetrzyj filety spigowane mieszanką przypraw, sosu sojowego i czosnku.
5. Ułóż przygotowany filet z kurczaka w wysmarowanym naczyniu do pieczenia
olej roślinny.
6. Formę z przygotowanym filetem włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
i piecz przez 30-35 minut. 10 minut przed gotowością posmaruj filet z kurczaka
olej roślinny.
7. Przenieś gotową wieprzowinę z kurczaka na płaskie naczynie, ostudź.
8. Przed podaniem pokrój wieprzowinę w plastry.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g