kasza orkiszowa
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Tak wygląda orkisz. Należy go umyć, w razie potrzeby posortować.
Krok 2:
Orkisz gotowany na wodzie. Wlej kaszę wodą na Ramiona garnka, zamknij pokrywkę i włóż do piekarnika na 2-3 godziny. Nie zapomnij o soli.
Krok 3:
Orkisz gotowany na mleku. W przypadku tej wersji wody musisz wziąć mniej i gotować płatki prawie do miękkości, a następnie dodać mleko i pot w kuchence przez 30 minut.
Krok 4:
To gotowa owsianka. Jest mało gotowany i kruchy. Możesz dodać masło lub to, co kochasz. Posyp ziołami. Orkisz jest dobry i z grzybami.
bardzo zdrowa owsianka.Mam nadzieję, że ci się spodoba.Najważniejsze jest bardzo, łatwe do gotowania. Włożyłem do piekarnika i zapomniałem na 2-3 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Orkisz - 337 kcal/100g