Rolada w 15 minut z dżemem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jajko z cukrem ubić mikserem
Krok 2:
Wlać kefir i wymieszać
Krok 3:
Wlać napoje gazowane (nie gasić octem!)
Krok 4:
Wsyp mąkę przesianą i dobrze wymieszaj
Krok 5:
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia
Krok 6:
Piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni, 10-15 minut
Krok 7:
Odwróć biszkopt i posmaruj dżemem
Krok 8:
Delikatnie zwiń biszkopt ( opcjonalnie posyp cukrem pudrem)
Krok 9:
Smacznego!
szybko i smacznie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g