ryba w pergaminie z grzybami i marchewką
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki.
Krok 2:

Pokrój grzyby w cienkie plasterki. Pokrój cebulę na długie kawałki. Drobno posiekaj koperek. Połącz pokrojone warzywa i zioła, wlej sok z cytryny. Wymieszać.
Krok 3:

Pokrój marchewki na pół i pokrój w cienkie plasterki
Krok 4:

Pokrój cebulę na długie kawałki. Drobno posiekaj koperek.
Krok 5:

Połącz warzywa i zioła, wlej sok z cytryny. Posolić
Krok 6:

Sól, pieprz, wymieszaj.
Krok 7:

Trzy części mieszanka warzywna rozłóż na 3 kawałkach pergaminu. Ułóż steki z pstrąga na wierzchu.
Krok 8:

Połóż resztę warzyw na rybie. Pokrój masło na kawałki i połóż na rybie.
Krok 9:

Owinąć pergamin, aby nic z niego nie wyciekło i ułożyć koperty na blasze do pieczenia. Piec w 200°C przez około 35 minut.
Krok 10:

Piec w 200°C przez około 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g


