paszteciki z serem i mięsem

otwarty pasztecik z mięsem z kuchni Palestyńskiej. Trochę żmudna praca, ale efekt końcowy to obejmuje.
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 8 g
tłuszcze 13 % 5 g
węglowodany 66 % 25 g
170 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

przygotuj ciasto. Dodaj drożdże, sól, cukier do mąki. Dobrze wymieszaj. W środku zrób wgłębienie i wlej do niego kefir. Zagnieść ciasto. Kefir lepiej dodawać partiami, aby ciasto nie było płynne. Powinieneś uzyskać elastyczną masę, która nie przykleja się do rąk. Odłóż na bok.

podczas gdy ciasto pasuje przygotować nadzienie. Na patelni rozgrzać olej roślinny i smażyć w nim drobno posiekaną cebulę na złoty kolor. Dodaj mięso mielone do cebuli i szybko ugniataj, w przeciwnym razie otrzymasz duży kotlet. Smażyć przez 3-5 minut. Natychmiast dodaj przyprawy, czosnek i pomidory w puszkach. Równomiernie umieść całą tę masę na patelni i gotuj na wolnym ogniu, aż cała wilgoć wyparuje. Dodaj pieprz.

z ciasta odrywamy kawałki wielkości piłki tenisowej. Zwijamy kiełbasę. Na posypanej mąką desce rozwałkuj podłużne owalne ciasto. Na środku kładziemy nadzienie. Zmniejsz podłużne krawędzie ciasta i ściśnij od końców do środka. Nie ściskamy do końca. Konieczne jest, aby środek był otwarty. Placek z otworem pośrodku.

połóż talerze stopionego sera na nadzieniu w otworze.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Na blasze wyłożyć pergamin i zmiażdżyć mąką. Połóż na nim nasz produkt kulinarny i włóż do piekarnika na 15-20 minut. Wyjmij blachę do pieczenia i posyp tartym serem swiha. Pieczemy przez kolejne 10 minut. Wszyscy! Placki są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy