skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozbij jajka do miski, wlej cukier, ubij do puszystości, około 7-10 minut. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do osobnej miski, a następnie połącz z masą jajeczną, wymieszaj silikonową szpatułką, aż będzie gładka. Następnie wlej wrzącą wodę do ciasta, szybko wymieszaj. Na samym końcu wlej olej roślinny, ponownie wymieszaj.
2. Dno dzielonej formy wykładamy pergaminem, wlewamy do niej ciasto, wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika, lepiej sprawdzić gotowość drewnianym szpikulcem. Przebij biszkopt pośrodku, jeśli szpikulec wyjdzie suchy-ciasto jest gotowe.
3. Włóż masło o temperaturze pokojowej do miski, wlej tutaj skondensowane mleko, ubij mikserem, aż będzie gładkie. Następnie wlej płatki kokosowe, dokładnie wymieszaj. Ubij schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem na bujne, stabilne szczyty.
4. Przygotuj krem do dekoracji, w tym celu ubij śmietanę z cukrem pudrem, a następnie połącz masę z twarogiem, wymieszaj silikonową szpatułką lub mikserem, tylko na najniższych obrotach.
5. Ciasto kroimy na 4 części. Na podłożu kładziemy jedną z części, impregnujemy syropem, wzdłuż krawędzi nakładamy obwódkę kremu dekoracyjnego, aby nadzienie nie wyciekło. Na środku ciasta rozprowadzamy przygotowany krem skondensowany, pokrywamy wierzch bitą śmietaną. Przykryj drugim ciastem, posmaruj je w ten sam sposób. W ten sposób zbieramy całe ciasto.
6. Wyrównaj powierzchnię ciasta i boki kremem dekoracyjnym w jednej warstwie. Wysyłamy do lodówki na godzinę. Pozostałą śmietanę dzielimy na kilka części, dodajemy barwniki spożywcze do każdej części, mieszamy.
7. Wyjmujemy ciasto z lodówki, nakładamy jasny krem na szpatułkę do gotowania i wykonujemy chaotyczne pociągnięcia na powierzchni i bokach ciasta. Dekorujemy kulinarne arcydzieło kwiatami.
przed podaniem ponownie wysyłamy ciasto do lodówki na pół godziny.
to wszystko! Chociaż szkoda ciąć, musisz spróbować. Miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g