skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka umyć, gotować w osolonej wodzie przez 10 minut od momentu wrzenia, po czym wyjąć mięso z bulionu, ostudzić.
2. W międzyczasie rozbijamy jajka do miski, wlewamy mleko i oliwę z oliwek, ubijamy trzepaczką.
3. W powstałą masę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, za pomocą trzepaczki zamień składniki w gładkie, jednorodne ciasto.
4. Drobno posiekaj oliwki, pokrój pierś z kurczaka w drobną kostkę, umyj zieloną cebulę, posiekaj jak najwięcej nożem,zetrzyj ser.
5. Do ciasta dodajemy oliwki, pierś z kurczaka, zieloną cebulę i ser, wzbogacamy oregano, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wszystko dobrze mieszamy.
6. Ciasto układamy w foremkach na muffinki około jednej łyżki stołowej i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 30 minut.
podawaj babeczki na stole na ciepło lub na zimno.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g