skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę z mięsem mielonym? Przygotuj niezbędne składniki. Do nadzienia lepiej jest użyć domowego sosu pomidorowego. W przypadku mielonego kurczaka użyj filetów jako bardziej dietetycznej części drobiu. Wybierz ser o niskiej zawartości tłuszczu. Do nadzienia można dodać świeże pieczarki.
Krok 2:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Pokrój filet na dowolne kawałki, posiekaj w blenderze na mięso mielone lub przepuść przez maszynę do mięsa.
Krok 3:
Dodaj jajko do mielonego kurczaka, sól, dodaj bazylię, wymieszaj.
Krok 4:
Przykryj arkusz pergaminem, mokrymi rękami uformuj bazę do pizzy z mielonego mięsa. Aby wygodnie było uczynić go bardziej równomiernym i jednolitym grubością, przykryj ciasto mielonym folią spożywczą i ostrożnie przejdź wałkiem do ciasta.
Krok 5:
Piec bazę w rozgrzanym piekarniku 180C przez 15 minut.
Krok 6:
Umyj warzywa, osusz. Obierz paprykę z nasion, pokrój w plasterki lub w inny sposób.
Krok 7:
Posmaruj upieczoną bazę sosem pomidorowym.
Krok 8:
Pokrój pomidory w plasterki, połóż na podstawie mielonego mięsa.
Krok 9:
Rozłóż krążki papryki.
Krok 10:
Zetrzyj mozzarellę na grubej tarce lub pokrój w plasterki.
Krok 11:
Posyp pizzę serem.
Krok 12:
Piecz pizzę bez ciasta w piekarniku nagrzanym do 180C przez 10-15 minut.
Krok 13:
Podawaj gotową pizzę na gorąco, pokrojoną na kawałki. Smacznego!
system prawidłowego odżywiania oznacza rezygnację z fast foodów i pizzy. Ale używając akceptowalnych produktów, możesz zrobić zdrową i kompletną pizzę bez szkodliwych składników. Bogaty w białko filet z kurczaka w połączeniu z warzywami jest lekkostrawny. Zgodnie z zasadami PP nie można całkowicie wykluczyć tłuszczów z diety. Świeży ser zaspokoi tę potrzebę. W pizzy nie ma wędzonych produktów i produktów bogatych w konserwanty i inne nieodpowiednie substancje. Uważam, że pizza na mielonym kurczaku zamiast ciasta spełnia wymagania PP. Zapewni organizmowi niezbędne białka, zdrowe węglowodany i tłuszcze.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g