filet z kurczaka w cieście francuskim

aby zjeść przekąskę w drodze lub w pracy, ugotuj kurczaka w cieście francuskim. Delikatne, pikantne i obfite placki z kurczakiem w cieście francuskim. Kiedy rzeczy są zaplanowane na cały dzień lub nawet dwa, często je gotuję - miejsca zajmują niewiele, bardzo satysfakcjonujące-świetna przekąska! Tak, a wieczór ciast z różnymi nadzieniami również często bez nich nie mija - rodzina naprawdę to lubi!
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 17 g
tłuszcze 33 % 14 g
węglowodany 26 % 11 g
242 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 9 h 30 min

w razie potrzeby umyj filet, pokrój na dziewięć pasków. Możesz je lekko odeprzeć.

wymieszaj majonez, musztardę i przyprawy. Dobrze posmaruj powstałą marynatą mięso, szczelnie włóż do naczyń i pozostaw do marynowania na kilka godzin. Robię to w nocy, po czym rano pieczenie zajmuje około pół godziny.

przed pieczeniem pokrój ser na dziewięć kostek.

rozwałkuj ciasto na cienką kwadratową warstwę o długości boku około 36 cm.

połóż filet z kurczaka i ser na kwadratach ciasta i złóż rurkę. Na rurkach wykonujemy kilka podłużnych nacięć nożem.

ubij żółtko wodą i posmaruj nim każdą rurkę.

przykryj blachę do pieczenia pergaminem, rozłóż rurki z mięsem i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż będzie ugotowany (około 30 minut).

tuby są gotowe. Są pyszne do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy