skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego biszkoptowego ciasta czekoladowego.
Krok 2:
Rozbij pięć jaj kurzych o temperaturze pokojowej do miski objętościowej.
Krok 3:
Wlej sto siedemdziesiąt gramów cukru do miski z jajkami.
Krok 4:
Dodaj pół łyżeczki cukru waniliowego do miski.
Krok 5:
Ubij mikserem wszystkie składniki w misce na puszystą białą pianę.
Krok 6:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów mąki pszennej i trzydzieści gramów proszku kakaowego do miski.
Krok 7:
Dodaj trochę soli do miski do smaku.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 9:
Przesiej Części do miski z masą jajeczną przygotowaną mieszankę mąki z proszkiem kakaowym.
Krok 10:
Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki w misce szpatułką, aż uzyskasz gładkie ciasto.
Krok 11:
Ugotowane ciasto układamy na blasze do pieczenia, która została wcześniej pokryta pergaminem do pieczenia.
Krok 12:
Rozprowadzamy ciasto równomierną warstwą szpatułką, po czym odstawiamy na pięć do siedmiu minut.
Krok 13:
Blachę do pieczenia z herbatnikiem po upływie czasu wyjmujemy z piekarnika i dzielimy na dwie części, po czym kroimy każdą połowę wzdłuż i otrzymujemy cztery ciastka o tej samej wielkości.
Krok 14:
Włóż pięćset gramów zmiękczonego masła do dużej miski i lekko ubij mikserem.
Krok 15:
Dodaj czterysta gramów skondensowanego mleka GOST do miski z masłem.
Krok 16:
Dodaj czterysta gramów gotowanego skondensowanego mleka GOST do wspólnej miski.
Krok 17:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.
Krok 18:
Wlej siedemdziesiąt gramów kakao do małej miski, a następnie dodaj do niej dwie łyżki przygotowanej śmietany.
Krok 19:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 20:
Dodaj jedną łyżkę przygotowanej mieszanki do wspólnej miski ze śmietaną i mieszaj mikserem, aż będzie gładka.
Krok 21:
Przenieś połowę przygotowanej śmietany do głębokiej miski, a następnie przykryj celofanową torbą, włóż ją do lodówki.
Krok 22:
Włóż dwieście gramów gotowanej kaszy manny do miski z kremem na warstwę ciast.
Krok 23:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 24:
Namocz pierwsze ciasto biszkoptowe wcześniej przygotowanym solonym karmelem.
Krok 25:
Lekko wysusz mieszankę różnych orzechów na patelni.
Krok 26:
Po przeniesieniu orzechów do celofanowej torby zmielimy je na dość grubą kruszonkę.
Krok 27:
Rozłóż cztery łyżki przygotowanej śmietany na biszkopcie i rozprowadź równomiernie.
Krok 28:
Wlej przygotowaną kruszonkę orzechową na warstwę kremu.
Krok 29:
Rozłóż następne ciasto biszkoptowe na okruchach orzechów.
Krok 30:
Kontynuujemy zbieranie ciasta w podobny sposób, układamy końcowe ciasto na wierzchu i wkładamy ciasto do lodówki na godzinę.
Krok 31:
Po upływie czasu wyjmujemy miskę kremu do dekorowania ciasta z lodówki i dobrze mieszamy mikserem.
Krok 32:
Krem nakładamy równomierną warstwą ze wszystkich stron ciasta i wyrównujemy szpatułką.
Krok 33:
W razie potrzeby i smaku dekorujemy ciasto z boków ciasteczkami, po czym nakładamy wcześniej przygotowany lukier czekoladowy na wierzch i rozprowadzamy go równomierną warstwą.
Krok 34:
Udekoruj ciasto na wierzchu wytłoczonym wzorem kremu, a następnie do smaku czekoladą i ciasteczkami, a następnie włóż do lodówki.
Krok 35:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
tort czekoladowy na urodziny chłopca. Cóż, bardzo prosty przepis na ciasto biszkoptowe własnymi rękami! Podbija każdego od pierwszej próby-biszkoptowe delikatne ciasto czekoladowe! W sklepach nigdy nie kupisz tak wysokiej jakości wypieków! To pyszne czekoladowe i pachnące ciasto biszkoptowe to sama doskonałość! Tak naprawdę proste ciasto czekoladowe jest przygotowywane w domu raz, dwa, trzy według niedrogiego przepisu z cudownie delikatnym kremem czekoladowym i jest idealne dla dzieci na urodziny! Podaję najłatwiejszy przepis, który przygotujesz szybko i smacznie w domowym piekarniku! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g