Panini z dżemem jabłkowym, serem i jabłkiem

niezwykła interpretacja tradycyjnego włoskiego panini! Pyszna kanapka panini, świetne rozwiązanie śniadaniowe.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 76 % 35 g
210 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż dżem na bagietce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A potem jabłka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I kawałki sera.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w piekarniku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smażyć z 2 stron.

  8. Krok 8:

    Krok 8.
pokrój wzdłuż bagietkę i posmaruj grubo dżemem jedną z dwóch połówek.

pokrój jabłka na cienkie talerze.

połóż jabłka na dżemie, aby je zakryć.

połóż talerze sera na jabłkach.

włóż panini do piekarnika na 5-10 minut. Ser musi się stopić.

następnie wyjmij, przykryj drugą połową bagietki, pokrój na trzy części i smaż na patelni bez oleju przez kilka minut z obu stron.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 242   kcal/100g
  • Powidło - 250   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy