Panini
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wzdłuż bagietkę i posmaruj grubo dżemem jedną z dwóch połówek.
pokrój jabłka na cienkie talerze.
połóż jabłka na dżemie, aby je zakryć.
połóż talerze sera na jabłkach.
włóż panini do piekarnika na 5-10 minut. Ser musi się stopić.
następnie wyjmij, przykryj drugą połową bagietki, pokrój na trzy części i smaż na patelni bez oleju przez kilka minut z obu stron.
pokrój jabłka na cienkie talerze.
połóż jabłka na dżemie, aby je zakryć.
połóż talerze sera na jabłkach.
włóż panini do piekarnika na 5-10 minut. Ser musi się stopić.
następnie wyjmij, przykryj drugą połową bagietki, pokrój na trzy części i smaż na patelni bez oleju przez kilka minut z obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g