ciasto z mastyksu

dzieci w wieku 1 roku potrzebują czegoś wyjątkowego-takie jest ciasto!
NataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 31 % 20 g
węglowodany 58 % 37 g
357 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oddziel białka od żółtek. Oddziel bardzo ostrożnie, aby ani kropla żółtka, ani nie dostała się do białek, w przeciwnym razie białka nie zostaną ubite. Żółtka włożyć do miski, dodać połowę cukru i cukier waniliowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze zmielić żółtka z cukrem, aż zwiększy się objętość i wybieli masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Białka umieścić w czystej misce i ubijać na niskiej lub średniej prędkości miksera, aż powstanie lekka, puszysta piana.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po dodaniu całego cukru kontynuuj ubijanie, aż podczas przechylania (lub obracania) miski białka się z niej wylały.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj trzecią część ubitych białek do żółtek i delikatnie, od dołu do góry, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj przesianą mąkę do masy żółtkowej i dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj pozostałe ubite białka i bardzo delikatnie, ruchami od dołu do góry, jakby podnosząc warstwę po warstwie, wymieszaj ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    To powinno być ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczemy herbatniki w formach o różnych średnicach, aby stworzyć drugi poziom

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój gotowe ciasta i nasącz syropem. (jedno ciasto do łóżeczka)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie smarujemy ciasta między sobą

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I oczywiście boki i Góra, przygotowując powierzchnię do nałożenia mastyksu, włóż do lodówki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Z ciasta, które nam zostało, tworzymy łóżeczko

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozwałkuj arkusz mastyksu i przykryj nim nasze ciasto.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wytnij wstążkę z różowego mastyksu, będziemy mieli falbankę

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wzdłuż krawędzi wstążki zwijamy drewniany patyczek, dzięki czemu otrzymujemy falbankę

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Nakładamy go na trtu i powtarzamy procedurę, na dole ciasta nie chowa się & quot; na falbany:))))

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Tak to jest:))))

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Instalujemy nasze łóżeczko na górze i dekorujemy je również marszczeniem

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    W przypadku małych falbanek mam specjalne urządzenie, ale można je wymienić na tej samej zasadzie, której użyliśmy do dekoracji DNA ciasta

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Naciskamy na krawędzie

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Z góry" wypełniamy narzutę & quot;, dekorujemy kwiatami i tak dalej. I oczywiście kładziemy dziecko (jest wykonane za pomocą specjalnej formy)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy