bułki z ciasta francuskiego z serem

cudowne niesłodzone bułeczki z pewnością znajdą swoje miejsce w Twoim menu! Zwracam uwagę na przepis kulinarny "bułki francuskie z serem". Takie przewiewne bułeczki z ciasta francuskiego można przygotować z dowolnym nadzieniem. Moja rodzina bardzo lubi ser. Więc robię te bułeczki. Piecze się je niezwykle prosto i szybko. I okazuje się przewiewny i bardzo smaczny. W przypadku bułek proponuję kupić gotowe ciasto francuskie bez drożdży. Ser może być używany przez twój ulubiony. Bardzo smaczne bułeczki Francuskie uzyskuje się z serem zwanym "Suluguni".
ZaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 13 g
tłuszcze 45 % 24 g
węglowodany 30 % 16 g
334 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

jeśli kupiłeś ciasto francuskie, ale drożdżowe, to przed włożeniem bułek do piekarnika musisz zostawić je w ciepłym miejscu, aby pasowały. Wskazane jest przykrycie ich folią. Nasze bułki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy ser i trzy na tarce z dużymi otworami. Następnie rozbij surowe jajko i wymieszaj z serem. Rozmrozić ciasto francuskie bez drożdży. Pokrój go na kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek. Umieść nadzienie na środku i zwiń. Ściśnij mocno krawędzie i dociśnij, aby bułka wyglądała jak tortilla. Piec bułki w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Bułki są gotowe, gdy się wydymają i stają się złote. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g

Podobne przepisy