bułki z ciasta francuskiego z serem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
jeśli kupiłeś ciasto francuskie, ale drożdżowe, to przed włożeniem bułek do piekarnika musisz zostawić je w ciepłym miejscu, aby pasowały. Wskazane jest przykrycie ich folią. Nasze bułki przygotowujemy w następujący sposób. Bierzemy ser i trzy na tarce z dużymi otworami. Następnie rozbij surowe jajko i wymieszaj z serem. Rozmrozić ciasto francuskie bez drożdży. Pokrój go na kawałki. Rozwałkuj każdy kawałek. Umieść nadzienie na środku i zwiń. Ściśnij mocno krawędzie i dociśnij, aby bułka wyglądała jak tortilla. Piec bułki w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Bułki są gotowe, gdy się wydymają i stają się złote. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g