skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Świeża wołowina
Krok 3:
Posiekaj cebulę
Krok 4:
Najpierw robię mieloną świeżą wołowinę w maszynce do mięsa. Następnie ponownie przepuszczam mięso mielone przez maszynę do mięsa z cebulą i tłuszczem jagnięcym.
Krok 5:
Drobno posiekaj zielenie, dodaj je do mięsa mielonego, które solę i pieprzę i duszę na patelni na małym ogniu, aż będzie w połowie ugotowane. Najważniejsze jest to, że mięso mielone jest soczyste i nie przesuszone. Na bakłażanie wykonuję cięcie wzdłużne i wsypuję tam trochę soli. Bakłażany odkładam w misce na 40 minut.
Krok 6:
W przypadku papryki ostrożnie odcinam dolną część, obieram nasiona i napełniam je gotowym mięsem mielonym.
Krok 7:
Robię to samo z pomidorami, tylko miąższ, w przeciwieństwie do nasion pieprzu, nie wyrzucam, ale wkładam go do rondla, w którym będzie gotowane jedzenie. Podczas tych przygotowań nadszedł czas, aby wypchać mięso z osiadłych bakłażanów. Patelnia do gotowania nadziewanych mięsem bakłażanów, papryki i pomidorów będzie wymagać szerokiego.
Krok 8:
Jeśli w domu jest patelnia, lepiej jej użyć, ponieważ wszystkie warzywa należy ułożyć w jednej warstwie na dnie patelni. Nadziewane warzywa układam na miąższu pomidorowym, wracam na miejsce pokrojone w pomidory i paprykę & quot; pokrywki" i tusze na małym ogniu przez około godzinę.
Krok 9:
Ciemne piwo i domowe pikle najlepiej komponują się z tym jedzeniem. Pomidory też będą mile widziane. A jeśli w spiżarni jest jedno i drugie, to ogólnie jest w porządku. Ten kulinarny przepis zachwyci koneserów obfitej kuchni orientalnej i komunikacji przy stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal / 100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal / 100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g