nadziewane mięsem bakłażany, papryka i pomidory

warzywa nadziewane mięsem są pyszne, soczyste i kolorowe! Po raz pierwszy zapoznałem się z przepisem kulinarnym nadziewanych mięsem bakłażanów, papryki i pomidorów w gorącym słońcu południa, na plaży, w spokojnej rozmowie z kucharzem lokalnej kawiarni. Papryka i pomidory nadziewane mięsem mielonym są pyszne!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 7 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 36 % 5 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Świeża wołowina

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Najpierw robię mieloną świeżą wołowinę w maszynce do mięsa. Następnie ponownie przepuszczam mięso mielone przez maszynę do mięsa z cebulą i tłuszczem jagnięcym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj zielenie, dodaj je do mięsa mielonego, które solę i pieprzę i duszę na patelni na małym ogniu, aż będzie w połowie ugotowane. Najważniejsze jest to, że mięso mielone jest soczyste i nie przesuszone. Na bakłażanie wykonuję cięcie wzdłużne i wsypuję tam trochę soli. Bakłażany odkładam w misce na 40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W przypadku papryki ostrożnie odcinam dolną część, obieram nasiona i napełniam je gotowym mięsem mielonym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Robię to samo z pomidorami, tylko miąższ, w przeciwieństwie do nasion pieprzu, nie wyrzucam, ale wkładam go do rondla, w którym będzie gotowane jedzenie. Podczas tych przygotowań nadszedł czas, aby wypchać mięso z osiadłych bakłażanów. Patelnia do gotowania nadziewanych mięsem bakłażanów, papryki i pomidorów będzie wymagać szerokiego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jeśli w domu jest patelnia, lepiej jej użyć, ponieważ wszystkie warzywa należy ułożyć w jednej warstwie na dnie patelni. Nadziewane warzywa układam na miąższu pomidorowym, wracam na miejsce pokrojone w pomidory i paprykę & quot; pokrywki" i tusze na małym ogniu przez około godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ciemne piwo i domowe pikle najlepiej komponują się z tym jedzeniem. Pomidory też będą mile widziane. A jeśli w spiżarni jest jedno i drugie, to ogólnie jest w porządku. Ten kulinarny przepis zachwyci koneserów obfitej kuchni orientalnej i komunikacji przy stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal / 100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal / 100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy