Ryba po królewsku

kulinarne arcydzieło do dekoracji świątecznego stołu. Ryba po królewsku to danie, które można nazwać luksusowym. Jeśli masz ochotę na francuskie mięso i chcesz urozmaicić i zaskoczyć gości, powinieneś skorzystać z tego przepisu, przygotowując smaczną i aromatyczną rybę. Okazuje się soczysty, delikatny, a na wierzchu apetyczna skórka serowa. Warzywa harmonijnie łączą się ze smakiem ryby i okazuje się prawdziwym arcydziełem sztuki kulinarnej.
KandinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 16 g
tłuszcze 40 % 12 g
węglowodany 7 % 2 g
178 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

1. Przygotowujemy rybę, dla której najpierw ją myjemy (a jeśli to konieczne, kroimy i czyścimy), lekko suszymy ręcznikami papierowymi i kładziemy na desce do krojenia. Pokrój rybę na porcje, włóż je do odpowiedniego pojemnika.

2. Następnie przygotowujemy pozostałe produkty. Obierz cebulę z łuski, spłucz zimną wodą, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój w cienkie pierścienie. Jeśli cebula jest duża, możesz ją przeciąć na pół i pokroić cebulę na pół pierścienia. Przenieś posiekaną cebulę do średniej miski, wlej do niej przyprawy odpowiednie dla ryb, a także świeżo zmielony czarny pieprz, sól i dodaj majonez (dwie trzecie). Wszystko mieszamy.

3. Rozłóż cebulę z przyprawami do ryby, dobrze wymieszaj i włóż do lodówki na godzinę, aby ryba była marynowana.

4. Czas minął-wyjmujemy rybę z lodówki i marynaty i wkładamy do naczynia do pieczenia nasmarowanego niewielką ilością oleju roślinnego. Wlej marynatę do ryby, rozłóż cebulę na kawałkach ryby.

5. Pomidory myjemy, suszymy i kroimy w kółka lub połówki (ćwiartki) w zależności od wielkości pomidorów. Rozłóż pomidory na kawałkach ryby. Umyj paprykę, Wytnij łodygę, usuń nasiona, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój paprykę w małe kostki. Rozłóż posiekaną paprykę na pomidorach. Robimy siatkę z pozostałego majonezu na każdym kawałku ryby.

6. Trzy na tarce sera i posyp je każdym kawałkiem, połóż krewetki na wierzchu (opcjonalnie).

7. Formę z rybą wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.

podawaj ryby do stołu na gorąco! To jest pyszne!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy