skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotowujemy rybę, dla której najpierw ją myjemy (a jeśli to konieczne, kroimy i czyścimy), lekko suszymy ręcznikami papierowymi i kładziemy na desce do krojenia. Pokrój rybę na porcje, włóż je do odpowiedniego pojemnika.
2. Następnie przygotowujemy pozostałe produkty. Obierz cebulę z łuski, spłucz zimną wodą, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój w cienkie pierścienie. Jeśli cebula jest duża, możesz ją przeciąć na pół i pokroić cebulę na pół pierścienia. Przenieś posiekaną cebulę do średniej miski, wlej do niej przyprawy odpowiednie dla ryb, a także świeżo zmielony czarny pieprz, sól i dodaj majonez (dwie trzecie). Wszystko mieszamy.
3. Rozłóż cebulę z przyprawami do ryby, dobrze wymieszaj i włóż do lodówki na godzinę, aby ryba była marynowana.
4. Czas minął-wyjmujemy rybę z lodówki i marynaty i wkładamy do naczynia do pieczenia nasmarowanego niewielką ilością oleju roślinnego. Wlej marynatę do ryby, rozłóż cebulę na kawałkach ryby.
5. Pomidory myjemy, suszymy i kroimy w kółka lub połówki (ćwiartki) w zależności od wielkości pomidorów. Rozłóż pomidory na kawałkach ryby. Umyj paprykę, Wytnij łodygę, usuń nasiona, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój paprykę w małe kostki. Rozłóż posiekaną paprykę na pomidorach. Robimy siatkę z pozostałego majonezu na każdym kawałku ryby.
6. Trzy na tarce sera i posyp je każdym kawałkiem, połóż krewetki na wierzchu (opcjonalnie).
7. Formę z rybą wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut.
podawaj ryby do stołu na gorąco! To jest pyszne!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g