skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować wołowinę pieczoną zgodnie z tym przepisem, oprócz miąższu wołowego musisz wziąć warzywa. Mogą być dowolne. Musisz wszystko pokroić, aby wszystkie produkty były gotowe w przybliżeniu w tym samym czasie. W tym przypadku jest to bakłażan, cebula, marchew, papryka, seler.
Krok 2:
Pokrój bakłażany na duże kawałki, posyp solą i pozostaw na 10 minut. Następnie spłucz pod bieżącą wodą, wkładając do durszlaka i dobrze wyciśnij z wody.
Krok 3:
Pokrój pomidora, selera, marchewkę i paprykę na duże plasterki,
Krok 4:
Złóż do dużej miski.
Krok 5:
Pokrój mięso na plastry o grubości około 1 centymetra. Jeśli mięso jest stare, możesz je pokonać. Mam wołowinę doskonałej jakości, pieczę po raz drugi w rękawie.
Krok 6:
Dopraw warzywa solą, sosem sojowym, dodaj zmielony pieprz i mięso. Dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 7:
Wlej olej słonecznikowy.
Krok 8:
Złóż przygotowaną mieszaninę do torby do pieczenia, wlej tam również marynatę.
Krok 9:
Zawiąż torbę, wykonaj kilka nakłuć na jej powierzchni. Opakowanie będzie pęcznieć podczas ogrzewania-to normalne. Piecz warzywa w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
Krok 10:
Ostrożnie pokrój torbę z gotowym naczyniem - wydostanie się strumień gorącej pary, staraj się nie poparzyć. Podawaj natychmiast - mięso okazuje się po prostu topniejące, nasycone aromatami i smakami wszystkich składników, warzywa są również bardzo smaczne.
pieczona wołowina w każdym wariancie jest zawsze pyszna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal / 100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal / 100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g