mięso z warzywami w rękawie

mięso w rękawie z warzywami to niesamowicie smaczne danie. Mięso w rękawie w piekarniku można wykonać w wielu kombinacjach: jako cały kawałek, w różnych sosach, naszpikowane itp. Ale moim zdaniem nie ma nic smaczniejszego niż wołowina pieczona w rękawie z warzywami. W tym przypadku mięso okazuje się po prostu boskim smakiem - miękkim, pachnącym, nasyconym wszystkimi aromatami warzywnymi i pikantnymi. To takie danie uzyskuje się zgodnie z tym przepisem. Lepiej podawać go natychmiast po upieczeniu, z upałem, parowaniem i wydzielaniem oparów i smaków.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 26 % 5 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować wołowinę pieczoną zgodnie z tym przepisem, oprócz miąższu wołowego musisz wziąć warzywa. Mogą być dowolne. Musisz wszystko pokroić, aby wszystkie produkty były gotowe w przybliżeniu w tym samym czasie. W tym przypadku jest to bakłażan, cebula, marchew, papryka, seler.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bakłażany na duże kawałki, posyp solą i pozostaw na 10 minut. Następnie spłucz pod bieżącą wodą, wkładając do durszlaka i dobrze wyciśnij z wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidora, selera, marchewkę i paprykę na duże plasterki,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złóż do dużej miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój mięso na plastry o grubości około 1 centymetra. Jeśli mięso jest stare, możesz je pokonać. Mam wołowinę doskonałej jakości, pieczę po raz drugi w rękawie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dopraw warzywa solą, sosem sojowym, dodaj zmielony pieprz i mięso. Dobrze wszystko wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej olej słonecznikowy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złóż przygotowaną mieszaninę do torby do pieczenia, wlej tam również marynatę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zawiąż torbę, wykonaj kilka nakłuć na jej powierzchni. Opakowanie będzie pęcznieć podczas ogrzewania-to normalne. Piecz warzywa w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ostrożnie pokrój torbę z gotowym naczyniem - wydostanie się strumień gorącej pary, staraj się nie poparzyć. Podawaj natychmiast - mięso okazuje się po prostu topniejące, nasycone aromatami i smakami wszystkich składników, warzywa są również bardzo smaczne.

pieczona wołowina w każdym wariancie jest zawsze pyszna.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal / 100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal / 100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy