pudełko na ciasto ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka cukrem, dodaj sodę gaszoną, mąkę. Potem kakao.
wlać ciasto do formy i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
wyjmij formę, ostudź, odetnij cienką górną warstwę z ciasta. To będzie jak pokrywa pudełka z biżuterią.
krem: ubij masło ze skondensowanym mlekiem, dodaj kawałki owoców).
wyjmij wnętrze biszkoptu łyżką, wymieszaj ze śmietaną. Napełnij biszkopt kremem i przykryj pokrywką.
udekoruj górę i boki ciasta w formie pudełka z biżuterią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g