skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do przygotowania marmurkowej bułki bierzemy pierś z kurczaka, żelatynę, przyprawy i sól, koperek i czosnek. Potrzebujemy również torby do pieczenia. Proporcje wymienionych produktów przygotujemy zgodnie z listą.
Krok 2:
Pokrój pierś z kurczaka w średnią kostkę.
Krok 3:
Drobno posiekaj koperek i ząbki czosnku.
Krok 4:
Włóż pokrojone mięso z kurczaka do miski, wlej do niego żelatynę, sól i przyprawy, posiekany czosnek i koperek, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Masę do bułki wkładamy do torby do pieczenia.
Krok 6:
Pakiet z masą na rolkę jest ściśle związany, aby można było uformować kiełbasę z masy.
Krok 7:
Wiązaną torbę wkładamy do podłużnego naczynia do pieczenia.
Krok 8:
Włóż formę do gorącego piekarnika i piecz w 180 stopniach przez 50 minut.
Krok 9:
Po 50 minutach wyjmujemy formę z piekarnika i pozwalamy bułce lekko ostygnąć.
Krok 10:
Następnie przenieś torbę do długiego naczynia i pozostaw w temperaturze pokojowej, aż ostygnie przez kolejne 20-30 minut.
Krok 11:
Następnie musimy uformować rolkę i naprawić. Aby to zrobić, możesz owinąć torbę folią i przeciągnąć nitkami lub owinąć torbę masą twardą serwetką do sushi, jak na zdjęciu.
Krok 12:
W tej formie wkładamy bułkę do lodówki na noc, aby dobrze zamarzła.
Krok 13:
Gotową bułkę uwalniamy z torby, jest dość gęsta i gotowa do spożycia.
Krok 14:
Kroimy marmurkową rolkę z kurczaka w plasterki, układamy je na talerzu i podajemy. Piękne, smaczne i niezwykłe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g