skład / składniki
metoda gotowania
zwracam uwagę na ciekawy przepis kulinarny na ryby z jabłkami. Używanie tych produktów razem może wydawać się dziwne, ale w rzeczywistości te produkty razem, Plus przyprawy, tworzą niepowtarzalny smak. Produkty do przygotowania tego jedzenia są również dostępne u nas, więc radzę spróbować ugotować to danie, a nie pożałujesz.
do przygotowania tego dania prawdopodobnie odpowiedni jest filet z dowolnej ryby morskiej, więc tutaj wybór należy zawsze do ciebie.
więc obierz i pokrój filet na kawałki. Wyciśnij sok z cytryny i polej sokiem kawałki fileta, a następnie Posol, pieprz i dopraw majerankiem. Następnie obierz jabłka. Będziesz musiał usunąć z nich środek. Pokrój jabłka poziomo, aby zrobić kółka.
teraz do dalszego przygotowania potrawy potrzebujemy szerokiego garnka lub formy o wysokich ścianach. Możesz użyć małego kotła.
ułóż warstwę jabłek w uprzednio nasmarowanym garnku oliwą z oliwek, Posol, pieprz i posyp majerankiem. Połóż warstwę ryby na wierzchu. Posyp tę warstwę drobno posiekaną natką pietruszki i małymi kawałkami masła. Następnie rozłóż kolejną warstwę jabłek na wierzchu, a na nich anyż.
teraz Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i wyślij nasz garnek do pieczenia. Zajmie to około 20-30 minut,po których można podawać ryby z jabłkami.
zasadniczo to danie podaje się w tym samym naczyniu, w którym zostało upieczone.
to wszystko, smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Anyż - 337 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal / 100g