pieczona ryba z jabłkami

nieoczekiwane połączenie ryb i jabłek daje niesamowity smak!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 15 % 3 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

zwracam uwagę na ciekawy przepis kulinarny na ryby z jabłkami. Używanie tych produktów razem może wydawać się dziwne, ale w rzeczywistości te produkty razem, Plus przyprawy, tworzą niepowtarzalny smak. Produkty do przygotowania tego jedzenia są również dostępne u nas, więc radzę spróbować ugotować to danie, a nie pożałujesz.
do przygotowania tego dania prawdopodobnie odpowiedni jest filet z dowolnej ryby morskiej, więc tutaj wybór należy zawsze do ciebie.
więc obierz i pokrój filet na kawałki. Wyciśnij sok z cytryny i polej sokiem kawałki fileta, a następnie Posol, pieprz i dopraw majerankiem. Następnie obierz jabłka. Będziesz musiał usunąć z nich środek. Pokrój jabłka poziomo, aby zrobić kółka.
teraz do dalszego przygotowania potrawy potrzebujemy szerokiego garnka lub formy o wysokich ścianach. Możesz użyć małego kotła.
ułóż warstwę jabłek w uprzednio nasmarowanym garnku oliwą z oliwek, Posol, pieprz i posyp majerankiem. Połóż warstwę ryby na wierzchu. Posyp tę warstwę drobno posiekaną natką pietruszki i małymi kawałkami masła. Następnie rozłóż kolejną warstwę jabłek na wierzchu, a na nich anyż.
teraz Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i wyślij nasz garnek do pieczenia. Zajmie to około 20-30 minut,po których można podawać ryby z jabłkami.
zasadniczo to danie podaje się w tym samym naczyniu, w którym zostało upieczone.
to wszystko, smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Anyż - 337   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal / 100g

Podobne przepisy