skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 2:
Obierz cukinię. Zetrzyj miąższ na grubej tarce. Posiekaj powstałe wióry.
Krok 3:
Pieczarki obrać i pokroić. Cebulę obrać i pokroić.
Krok 4:
Podsmaż cebulę i pieczarki na oliwie z oliwek.
Krok 5:
Mrożony zielony groszek blanszuj, zanurzając we wrzącej wodzie na kilka minut (zwykle 2-4 minuty, nie więcej). Po upływie czasu blanszowania szybko przenieś groszek łyżką cedzakową do miski z lodem. Tak więc proces gotowania natychmiast się zatrzymuje, a kolor groszku pozostaje atrakcyjny — bogaty zielony.
Krok 6:
Drobno posiekaj koperek.Przekręć piersi z kurczaka wraz ze smażonymi pieczarkami i cebulą w maszynce do mięsa. Dodaj cukinię, ser, koperek, zielony groszek do mielonego mięsa. Sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Rękami zanurzonymi w zimnej wodzie uformuj małe kulki z mielonego kurczaka, ułóż je w foremkach na muffinki.
Krok 8:
Włóż babeczki do piekarnika nagrzanego do 200C. piec przez 30-40 minut, aż powstanie złoty kolor. Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal / 100g
- Cukinia - 16 kcal/100g