skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
- - - - - ciasta dolnego poziomu. Lepiej jest gotować ciasta jeden po drugim, w tym celu należy zmierzyć połowę składników pierwszego i drugiego ciasta. Rozmiar dolnej części ciasta wynosi 18 na 18 cm, więc bierze się kształt 20 na 30 cm i piecze się dwa ciasta, a następnie wykonuje się z nich trzy lub dwa całe 20 na 20 cm i jeden złożony z resztek.
Krok 2:
Rozbij 4 jajka do pojemnika do ubijania (a następnie do ciasta), dodaj cukier i ubij do puszystości (szeroka wstążka z trzepaczek). Im lepiej ubite jajka na biszkopt , tym bardziej jest bujny, smaczniejszy, a dla takich ciast jest jeszcze ważny - bardziej stabilny.
Krok 3:
Wymieszaj suche składniki-mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, możesz dodać szczyptę soli, aby wydobyć słodki smak. Dodaj suche składniki do mieszanki jajecznej i wymieszaj. Przesiewać.
Krok 4:
Ciasto jest gotowe. Posmaruj spód formy do ciastek masłem. Ściany nie są smarowane, więc biszkopt unosi się wyżej i bardziej równomiernie (jeśli nasmarujesz, pośrodku będzie wzgórze, a na krawędziach biszkopt będzie niższy).
Krok 5:
Włóż ciasto do formy, spłaszcz szpatułką.
Krok 6:
Piec w temperaturze 155-160 stopni przez 10-15 minut. Pozwól całkowicie ostygnąć.
Krok 7:
Wyjmij biszkopt-Wytnij Obwód i odwróć, wypadnie. ----- Upiecz także drugie ciasto. Podziel gotowe ciasta na dwa 20 na 20 cm i jeden złożony z dwóch kawałków 10 na 20 cm.
Krok 8:
- - - - - aby zaimpregnować dolny poziom, ugotuj wiśnie w wodzie z cukrem (zagotuj przez kilka minut i ostudź). Wiśnie - w durszlaku, syrop-do impregnacji.
Krok 9:
- - - - - aby uzyskać krem na niższym poziomie, ubij śmietanę, aż będzie puszysta. Na koniec dodaj mleko skondensowane i wanilię i wymieszaj. ----- Montaż dolnej kondygnacji. Połóż dolne ciasto (całe) na desce do ciasta. Zanurz go trochę w syropie wiśniowym. Posmaruj śmietaną na wierzchu (grubość kremu jest równa grubości ciasta).
Krok 10:
Rozłóż wiśnie na śmietanie.
Krok 11:
Połóż drugie ciasto na dwóch kawałkach. Posmaruj go kremem.
Krok 12:
Na wierzch z wiśniami. Ciasto, które będzie najwyższe, namoczyć syropem od dołu, a następnie odwrócić i ułożyć na dwóch już zebranych ciastach ze śmietaną.
Krok 13:
Tak. Pozostaw obrabiany przedmiot w lodówce na godzinę.
Krok 14:
Przytnij półfabrykat w kształcie poduszki. Wygodnie jest to zrobić nożem do chleba.
Krok 15:
- - - - - ganache jest zrobiony z lukru cukierniczego. W przeciwieństwie do czekolady nie topi się w cieple. Jeśli przygotowujesz ciasto w domu lub zimą, możesz gotować ganache z czekoladą w batonach. Odmierz lukier (lub czekoladę).
Krok 16:
Rozpuść lukier w łaźni parowej (gdy woda nie dotyka dna miski z czekoladą). Nie podgrzewaj mocno-poczekaj, aż połowa glazury się stopi, a następnie wyjmij z pieca i wymieszaj - a temperatura spadnie, a wszystko stopi się i stanie się jednorodne. Po przegrzaniu czekolada może się zwijać, nieprzyjemnie.
Krok 17:
Dodaj miękkie masło do masy czekoladowej (nie musisz go topić, po prostu najpierw wyjmij z lodówki).
Krok 18:
Wymieszaj duże grudki oleju.
Krok 19:
Ubij mikserem (lub trzepaczką, długo), aż będzie gładka i gładka.
Krok 20:
Wymieszaj i ostudź. Na tym etapie wybierz wygodną dla siebie konsystencję ganache - komuś wygodnie jest przykryć ciasto płynnym ganache, komuś bardziej pastowatemu.
Krok 21:
Przykryj półfabrykat dolnego poziomu.
Krok 22:
Tak daleko, jak to możliwe, wyrównaj ganache i usuń obrabiany przedmiot na zimno, zastygnij na godzinę.
Krok 23:
Następnie nałóż drugą warstwę ganache, jeśli chcesz zakryć dziury lub coś przyciąć. Ponownie wyjmij na zimno, aż stwardnieje.
Krok 24:
Utwardzony ganache prasuj do idealnie płaskiej powierzchni ciepłymi rękami.
Krok 25:
----- ciasta na niższy poziom. Ciasto gotuje się od razu. Na zdjęciu - Podwójna norma produktów na okrągłe ciasto. Będziesz miał pół normy i kwadratowy półfabrykat na górną warstwę ciasta poduszka. Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 26:
Ubij jajka ze szczyptą soli.
Krok 27:
Dodaj mleko skondensowane i wymieszaj.
Krok 28:
Połącz mąkę, sodę, proszek do pieczenia i wanilię.
Krok 29:
Przesiej do mieszanki mleczno-jajecznej.
Krok 30:
Dobrze wymieszaj. Ciasto jest gotowe.
Krok 31:
Przygotuj 2 arkusze pergaminu do rozmiaru blachy do pieczenia.
Krok 32:
Możesz upiec duże ciasta, a następnie wyciąć z nich kwadraty o wymiarach 14 na 14 cm lub narysować kwadraty na pergaminie-wybierz.
Krok 33:
Pergamin Odwróć pomalowany w dół i posmaruj papier olejem.
Krok 34:
Rozłóż ciasto cienką warstwą.
Krok 35:
W ten sposób. W przypadku ciastek kwadratowych możesz na całej powierzchni papieru lub kwadratów o pożądanym rozmiarze.
Krok 36:
Piecz ciasto w 220 stopniach przez 5 minut. Podczas pieczenia jednego przygotuj kolejny arkusz z ciastem. W ciepłym stanie ciasta dobrze odchodzą od papieru.
Krok 37:
Tak, niech ostygnie.
Krok 38:
Przytnij ciasta do rozmiaru. Mamy kwadratowe 14 na 14 cm.
Krok 39:
----- krem na górną kondygnację. Dodaj mleko skondensowane do śmietany.
Krok 40:
Ubijaj, aż będzie puszysty.
Krok 41:
Masa okaże się bujna i gęsta.
Krok 42:
Dodaj jogurt (lepiej, aby dobrze uzupełniał smak świeżych owoców, których używasz).
Krok 43:
Jeszcze raz ubij (wymieszaj) i krem jest gotowy.
Krok 44:
- - - - - montaż górnego poziomu (półfabrykatu). Pokrój owoce w cienkie plasterki.
Krok 45:
Połóż ciasta na płaskiej powierzchni, posmaruj kremem.
Krok 46:
Przełóż owoce i tak dalej, aż ciasta się skończą.
Krok 47:
Pozwól obrabianemu przedmiotowi stwardnieć, a następnie, podobnie jak dolny poziom, posmaruj ganache w trzech krokach.
Krok 48:
----- montaż poduszki na ciasto z koroną. Rozwałkuj biały mastyk w cienką warstwę i przykryj nim półfabrykat dolnego poziomu. Wygładź, wyrównaj powierzchnię, odetnij nadmiar, zawiń krawędź pod dolnym ciastem. Przejdź się żelazkiem.
Krok 49:
Linijka wyznacza połowę wysokości poduszki-będzie tu mastyksowa koronka.
Krok 50:
Za pomocą wałka z kolcami wykonaj imitację ściegu.
Krok 51:
W dwóch kierunkach. Możesz oznaczyć wstępnie rozmiar szwów, możesz na oko.
Krok 52:
Zrób to samo z pustym górnym poziomem.
Krok 53:
Musisz włożyć szaszłyki do dolnej warstwy, aby uzyskać stabilność górnej. Włóż szpikulec do dołu, zaznacz górę mastyksu, wyjmij trochę szpikulca, Przytnij szczypcami i włóż z powrotem.
Krok 54:
Tak to działa. Wystarczy 4 szaszłyki.
Krok 55:
Umieść połączenie dwóch poziomów ganache.
Krok 56:
Ustaw górny poziom na Dolny. Niech stwardnieje.
Krok 57:
W przypadku korony pomaluj mastyks na Żółto i rozwałkuj i przytnij pasek o szerokości 8 cm.
Krok 58:
Wytnij ząbkowaną górną krawędź.
Krok 59:
Przygotuj wiadro majonezu lub śmietany - aby wysuszyć koronę w żądanej pozycji.
Krok 60:
Sproszkuj wiadro skrobią i przenieś mastyk na koronę.
Krok 61:
Przytnij krawędź, rozciągnij tak daleko, jak to możliwe, i sklej końce razem.
Krok 62:
Pozostaw do wyschnięcia na godzinę.
Krok 63:
Za pomocą formy wykonaj detale do dekoracji korony.
Krok 64:
Duże i małe motywy.
Krok 65:
Przyklej wystrój do korony klejem spożywczym.
Krok 66:
Zetrzyj resztki skrobi i pozostaw do wyschnięcia.
Krok 67:
Pomaluj koronę na złoto lub brąz.
Krok 68:
Użyj kleju, aby ustawić koronę na poduszkach.
Krok 69:
Pomaluj część mastyksu na niebiesko i wykonaj sznurki i wstążkę do napisu. Wcześniej wykonaj 8 guzików za pomocą form i pozwól im wyschnąć. Przymocuj sznurek do poduszek.
Krok 70:
Zrób cienki kawałek mastyksu i włóż trawkę do wytłaczarki z dyszą. W przypadku pędzli wyciśnij mastyk w postaci nici i natychmiast przymocuj-Przytnij do rogu poduszki. Więc kilka razy do pożądanego blasku pędzla.
Krok 71:
Na styku frędzla z poduszką przyklej guzik.
Krok 72:
Tak bliżej. Powtórz z resztą rogów.
Krok 73:
Za pomocą małej kulki wykonaj wgłębienia w miejscach, w których ściegi się przecinają.
Krok 74:
W zagłębieniach przyklej perły.
Krok 75:
Rozcieńczyć białą farbę do napisu.
Krok 76:
Napisz życzenie białą farbą. Tu Do Królowej Matki.
kto chce gotować-na pewno się nie nudzi!
piękne i pyszne!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt pitny "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g