skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki do nadzienia.
Krok 2:
Dobrze umyj ziemniaki, ale nie obieraj.
Krok 3:
Osusz, zawiń każdy w folię i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz ziemniaki do miękkości.
Krok 4:
Wyjmij ziemniaki z piekarnika, rozłóż trochę folii. Poczujesz już ten ekscytujący smak, ale nasze danie nie jest jeszcze gotowe. Za pomocą łyżki i noża zrób wgłębienie w każdym ziemniaku do nadzienia.
Krok 5:
Usuń usuniętą część ziemniaków ze skóry, zetrzyj, Dodaj do niej drobno posiekaną kiełbasę, wyciśnięty czosnek, świeży koperek, śmietanę, sól pieprz i wszystko wymieszaj.
Krok 6:
Nadzienie jest gotowe, można je włożyć do ziemniaków.
Krok 7:
Posyp startym serem i ponownie włóż do piekarnika. Piec, aż powstanie złoty ser. Teraz gotowe! Możesz podawać w folii i jeść łyżką! Nadzienie można wykonać dowolnie, według własnego gustu i wyobraźni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g