ziemniaki w folii w śmietanie pieczone

Bezpretensjonalny dodatek dla miłośników prostego, ale pysznego jedzenia! Co może być smaczniejszego i bardziej romantycznego niż pieczone ziemniaki! Zapach ognia, aromat gorących pieczonych ziemniaków, hałas wesołego towarzystwa... ale jeśli natura jest daleko od nas, a pogoda nie pozwala na rozpalenie ognia, a tak chcesz pieczonych ziemniaków, możesz zadzwonić do przyjaciół do domu i cieszyć się tym, co pieczone ziemniaki mają do zaoferowania z piekarnika!
Natalya_nikoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 41 % 13 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki do nadzienia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze umyj ziemniaki, ale nie obieraj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Osusz, zawiń każdy w folię i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz ziemniaki do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmij ziemniaki z piekarnika, rozłóż trochę folii. Poczujesz już ten ekscytujący smak, ale nasze danie nie jest jeszcze gotowe. Za pomocą łyżki i noża zrób wgłębienie w każdym ziemniaku do nadzienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Usuń usuniętą część ziemniaków ze skóry, zetrzyj, Dodaj do niej drobno posiekaną kiełbasę, wyciśnięty czosnek, świeży koperek, śmietanę, sól pieprz i wszystko wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nadzienie jest gotowe, można je włożyć do ziemniaków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp startym serem i ponownie włóż do piekarnika. Piec, aż powstanie złoty ser. Teraz gotowe! Możesz podawać w folii i jeść łyżką! Nadzienie można wykonać dowolnie, według własnego gustu i wyobraźni.



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g

Podobne przepisy